CRNA GORA SE OPROSTILA OD MATIJE ŠARKIĆA! Dejan Savićević nije mogao da sakrije SUZE!

Autor:

Sport

18.06.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivan ispraćaj od golmana koji je prerano izgubio život.

CRNA GORA SE OPROSTILA OD MATIJE ŠARKIĆA! Dejan Savićević nije mogao da sakrije SUZE!

Foto: Printscreen/RTCG

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore, Matija Šarkić, preminuo je 15. juna, nedelju dana pre svog 27. rođendana.

Danas je u Narodnom pozorištu u Podgorici održana komemoracija koja je okupila mnoge poznate ličnosti iz sveta fudbala. Podsetimo, nesrećnom čuvaru mreže je pozlilo u stanu u Budvi, a uprkos brzoj reakciji prijatelja i pozivu hitne pomoći, nažalost nije mu bilo spasa.

Šarkić je juče sahranjen u krugu porodice, a danas su se prijatelji, porodica i kolege okupili kako bi odali poslednju počast mladom sportisti.

Republika

Foto: Printscreen/RTCG

Predsednik FSCG Dejan Savićević

Na komemoraciji su se obratili mnogi, između ostalih predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, kao i kapiten reprezentacije Stevan Jovetić.

Međutim, posebno emotivan trenutak bio je kada je Dejan Savićević, jedan od govornika, potpuno slomljenog srca izrazio tugu zbog Matijinog preranog odlaska.

- Dragi Matija, neoposivo nas je rastužio tvoj prerani odlazak i neizmerno ćeš nedostajati u godinama koje je trebalo da budu tvoje, u kojima je trebalo da budeš naš broj jedan. Čuvaćemo uspomene na tebe, sa pijetetom se sećajući svega što si uradio nastupajući za sve reprezentativne selekcije tvoje Crne Gore. Počivaj u miru, naš dragi Matija. Tvoja strast prema fudbalu i tvog duh nikada neće biti zaboravljeni, sećanje na tebe živeće uvek u srcima svih nas koji smo imali privilegiju da te poznajemo. Večna ti slava i hvala - rekao je Savićević.

Takođe, Matijin brat blizanac Oliver Šarkić, takođe fudbaler, izrazio je svoju tugu kroz reči koje su dirnule prisutne, ističući da će svaki rođendan biti bez Matije, te da će ga zauvek pamtiti kao mladog, pametnog i lepog momka, koji je prerano napustio ovaj svet.

 

 

- Matija, rodio si se tri minuta pre mene. To smo stalno pričali ljudima kada smo govorili da smo blizanci, ali nikada nisam mislio da ću biti stariji od tebe. To nije bio naš plan. Nažalost, uvek ćeš imati 26 godina. Svaki će rođendan biti bez tebe, kome ću ja da čestitam kad se probudim svakog 23. jula? Ne mogu da verujem da smo tu gde smo. Pre deset dana si mi bio kum na svadbi i sada te nema, ali ne bih birao bolje momente zajedno, bili smo srećni kao nikada. Pamtićemo te kao mladog, pametnog, lepog momka, koji nas je prerano napustio - poručio je Oliver, a onda pročitao i pismo Matijine devojke Fibi.

Šarkić je bio golman drugoligaša Milvola. On je pre samo deset dana bio na golu Crne Gore svih 90 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Belgije (0:2).

Matija Šarkić je karijeru počeo u Anderlehtu. Igrao je i za Vigan, Aston Vilu, Linvingston, Vulverhempton, Šruzberi, Birmingem i Stouk.

Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao devet utakmica, a debitovao je protiv Belorusije u prijateljskom meču 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading