NE DAJ BOŽE DA SE PONOVI: Isti datum, isto mesto, samo 18 godina kasnije!

Autor:

Sport

13.06.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan kada je Srbija upoznala Mesija.

NE DAJ BOŽE DA SE PONOVI: Isti datum, isto mesto, samo 18 godina kasnije!

Foto: www.profimedia.rs

Pred nama je novo 17. po redu Evropsko prvenstvo koje sa velikim nestrpljenjem svi iščekujemo. Ovo takmičenje održaće se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a prva utakmice je između Pancera i Škotske, 14. juna od 21.00 čas na Alijan Areni u Minhenu.

Posle dugog iščekivanja, reprezentacija Srbije konačno se plasirala na Evropsko prvenstvo, čime je izazvala veliko oduševljenje navijača širom zemlje. Nakon 24 godine, "orlovi" će ponovo zaigrati na ovom prestižnom takmičenju, a njihov put na prvenstvu biće izuzetno izazovan, budući da će se takmičiti u Grupi C protiv selekcija Engleske, Danske i Slovenije.

Prva prepreka koja čeka ekipu Dragana Stojkovića biće selekcija Engleske, a meč između ove dve ekipe zakazan je za 16. jun na Ventlis areni u Gelzenkirhenu od 21 čas. Očekuje se da će ovaj susret biti izuzetno uzbudljiv i da će navijači imati priliku da vide veliku borbu na terenu. Međutim, taj datum niko od navijača Srbije ne pamti po dobrom.

Naime, na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, 16. juna na Ventlis areni u Gelzenkrihenu, naš nacionalni tim pod nazivom Srbija i Crna Gora odmerio je snage protiv Argentine u drugoj utakmici grupne faze i ubedljivo doživeo poraz od čak 6:0. Tada je Srbija upoznala Lea Mesija, tada golobradog mladića, koji dana važi uz Kristijana Ronalda najboljeg fudbalera današnjice. Radovao se tada kao malo dete Dijego Maradona, dok su izabranici Ilije Petkovića otišli pognutih glava.

Foto: www.profimedia.rs

Dijego Maradona

Mrežu Dragoslava Jevrića načeo je Maxi Rodrigez u šestom minutu, ali se upisao u strelce i u 41. Osim njega pogađali su i Esteban Kambijaso, Karlos Tevez, Ernan Krespo i Leo Mesi. Selekcija Srbije i Crne Gore je tada poslednje plasirana reprezentacija na Mundijalu uz gol razliku 2:10 i nula osvojenih bodova. Prethodno smo izgubili od Holadnije sa 1:0, a u poslednjem kolu od Obale Slonovače sa 3:2 nakon vođstva našeg nacionalnog tima od 2:0.

Ako se veruje u neku sudbinu, ne daj Bože da se ponovi. Međutim i sa Engleze je malerozan ovaj grad i stadion, pošto su isto na tom Svetskom prvenstvu 1. jula 2006. ispali od Portugala u četvrtifinalu. Nadamo se da će ''orlovi'' razbiti maler i ostvariti pozitivan rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading