NE MOGU MU NIŠTA: Novak po ko zna koji put šokirao planetu - i kada je povređen on napreduje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.06.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je zbog povrede prepustio čelnu poziciju, suparnici ne mogu da ga preteknu.

NE MOGU MU NIŠTA: Novak po ko zna koji put šokirao planetu - i kada je povređen on napreduje!

Foto: Instagram.com/djokernole

Poslednji ponedeljak meseca juna 20024. godine donosi i novi raspored na ATP listi najboljih tenisera planete.

Novak Đoković, trenutno drugi na ATP listi sa 8,360 bodova, napreduje iako se oporavlja od operacije meniskusa. Lider i dalje ostaje Janik SIner sa 9,890 bodova, dok je Karlos Alkaraz pao na treću poziciju sa 8,130 poena nakon poraza u osmini finala Kvinsa.

U Top 10 tenisera planete nije bilo velikih promena, Nemac Aleksandar Zverev je na četvrtom mestu sa 6,905 bodova, a sledi ga ruski dvojac Danil Medvedev i Andrej Rubljov, dok je najveći napredak, za dve pozicije ostvario Poljak Hubert Hurkač koji je u ovom momentu na poziciji brojsedam sa 4,235 poena.

Na listi deset najboljih još se nalaze Norvežanin Kasper Rud (4,025), Australijanac Aleks De Minor (3,830) i Grigor Dimitrov iz Bugarske koji trenutno ima 3,750 ATP poena.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Nole napreduje i kada ne igra - ATP lista za 24. jun

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je pao za pet mesta i sada je sa 936 poena 52. igrač planete, dok se na poziciji niže nalazi Miomir Kecmanović sa 920 poena. Dušan Lajović je zadržao 56. poziciju sa 871 poenom.

Time se i završava lista srpkih tenisera u TOP 100 igrača sveta.

Treba napomenuti da je Hamad Međedović nazadovao sedam pozicija i od ovog ponedeljka sa 517 poena zauzima 127 poziciju.

Novak Đoković se oporavlja od povrede meniskusa koju je zadobio na Rolan Garosu, ali već trenira i priprema se za moguće učešće na Vimbldonu, koji počinje 1. jula. Prošle godine je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza posle pet setova.

Najboljih tenisera ikada, i dalje iznenađuje svet svojom posvećenošću, upornošću i borbenošću. Iako se oporavlja od povrede, on već razmišlja o povratku na teren, što svedoči o njegovoj izuzetnoj profesionalnosti i želji za uspehom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading