BOKSERSKI SPEKTAKL U BANJALUCI: Slavija je novi ŠAMPION SRBIJE!

Autor:

Sport

24.06.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički ubedljivo poražen - 10:4.

BOKSERSKI SPEKTAKL U BANJALUCI: Slavija je novi ŠAMPION SRBIJE!

Foto: BSS

Bokseri Slavije iz Banjaluke postali su šampioni Bokserske lige Srbije nakon što su u finalu savladali beogradski Radnički ubedljivim rezultatom 10:4.

Završni turnir održan je u punoj banjalučkoj sportskoj hali „Centar“.

Najbolji meč večeri su odboksovali Leo Cvitanović i Sandro Poletan u kategoriji do 80kg. Duel je bio sjajan, a gledaoci su uživali u odličnim udarcima. Cvitanović je na kraju slavio podeljenom odlukom sudija.

- Fantastičan osećaj nakon pobede. Primio sam previše udaraca od protivnika koji su bili nepotrebni i nisam koristio rad nogu koji inače koristim, ali sam se izvukao na kraju. Poletan je jedan jako iskusan i dobar bokser i zahvalan sam mu što je boksovao sa mnom. Drago nam je što smo oduševili publiku koja je došla u velikom broju da nas bodri – rekao je Leo Cvitanović nakon što je pobedio boksera Radničkog Sandra Poletana.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je finalistima i uručio pobednički pehar bokserima Slavije, a medalje je podelio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

- Prisustvovao sam u Banjaluci bokserskom spektaklu, na kojem su se u velikom finalu Bokserske lige Srbije borili banjalučka Slavija i Radnički iz Beograda. Bilo je ovo pravo sportsko takmičenje i čestitam Slaviji što se okitila titulom prvaka Srbije – rekao je Dodik.

Rezultati po kategorijama:

57 kilograma: Mihajlo Đekić - Branislav Marković 2:0 (jednoglasna odluka sudija)

63.5 kg Alen Rahimić - Stefan Pilipović 2:0 (podeljena odluka sudija)

67. kg Aljaž Šircelj - Filip Džida 0:2 (podeljena odluka sudija)

71. kg Nejc Petrič - Igor Rogić 2:0 (povreda Rogića)

75.kg Gal Šepic - Dario Tomić 2:0 (bez borbe)

80. kg Leo Cvitanović - Sandro Poletan 2:0 (podeljena odluka sudija)

preko 92 kg Aljaž Ban - Lazar Lazaraveć 0:2 (prekid sudija).

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije brojala je osam klubova: BK Vitez (Niš), Naisus (Niš), Loznica, Rokica (Loznica), Radnički (Beograd), Sombor, Novi Pazar i Slavija (Banjaluka).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading