INFORMACIJE PRISTIŽU: Mađarski fudbaler doživeo teške povrede - evo šta su dijagnostikovali lekari u Štutgartu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.06.2024

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstoji mu i hirurški zahvat?

INFORMACIJE PRISTIŽU: Mađarski fudbaler doživeo teške povrede - evo šta su dijagnostikovali lekari u Štutgartu!

Foto: Tanjug/AP

U poslednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu fudbaleri Mađarske ostvarili su važnu pobedu nad Škotskom, ostavljajući nadu za plasman u narednu rundu takmičenja.

Odlučujući gol postigao je Kevin Čobot u poslednjim trenucima susreta, na isteku 100. minuta, donoseći ohrabrujuće vesti svojoj ekipi i navijačima.

Ipak, pomenutu utakmicu obeležio je stravičan sudar u kome je stradao fudbaler Mađarske, Barnabaš Varga. U jednom duelu zaradio je udarac kolenom u glavu, nakon čega je ostao da leži na terenu.

Sa nestrpljenjem je kompletna sportska javnost očekivala vesti o stanju povrede mašarskog fudbalera, nakon samog meča Fudbalski savez Mađarske je obavestio javnost da se Varga nalazi u bolnici u Štutgartu, ali detalja o povredi nije bilo.

Foto: Tanjug/AP

Drama na stadionu u Štutgartu

 

Ovoga jutra, ipak prve informacije pristižu. Kako prenose mediji naših severnih komšija nakon udarca, Varga je bio svestan kada je prebačen u bolnicu, gde su lekari utvrdili da je zadobio prelome kostiju lica i potres mozga. Postoji mogućnost da će Varga morati na operaciju jagodične kosti, a njegovo zdravstveno stanje pratiće se pažljivo u narednom periodu.

I pored ove tragične povrede, Mađarska je uspela da ostvari minimalnu pobedu nad Škotskom u poslednjem kolu grupne faze. Igrači su ovaj trijumf posvetili svom saigraču Vargi, čime su pokazali jedinstvo i podršku u teškim trenucima.

Ova utakmica će zauvek ostati upamćena kao više od običnog sportskog nadmetanja, sa nadom da će se Barnabaš Varga uspešno oporaviti od ovog teškog incidenta.

Fudbalska reprezentacija Mađarske grupnu fazu takmičenja na EVRO 2024 okončala je na trećoj poziciji grupe A sa tri ovojena boda i sada im predstoji da sačekaju rasplete u ostalim grupama, kako bi videli da li će biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje će obezbediti plasman u nokaut fazu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading