ŠOK ZA DANCE UOČI MEČA SA SRBIJOM! UEFA ih momentalno kaznila zbog UVREDLJIVOG TRANSPARENTA!

Autor:

Sport

24.06.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla reakcija iz Saveza.

ŠOK ZA DANCE UOČI MEČA SA SRBIJOM! UEFA ih momentalno kaznila zbog UVREDLJIVOG TRANSPARENTA!

Foto: Tanjug/AP

Pljušte kazne na EVRO 2024, a sada je pred meč sa Srbijom u utorak od 21:00 kažnjena i selekcija Danske!

Naš nacionalni tim će igrati sa Dancima u ključnom meču za prolazak dalje na prvenstvu, a iako su danski navijaći hvaljeni zbog atmosfere koju prave, sada će Fudbalski savez te države zbog jednog njihovog transparenta morati da plati kaznu.


Selekcija Danske kažnjena je sa 10.000 evra zbog transparenta koji su navijači istakli, a na kome velikim belim slovima na crnoj pozadini piše: "J***š UEFA". Predsednik FS Danske Erik Breger Rasmunsen je govorio o ovome za tamošnje medije. 

- Platićemo kaznu, ali najvažnija stvar za nas i sa tim krećemo sada je da identifikujemo one koji su uneli transparent i da im prosledimo račun. Nije stvar samo u novcu. Ako ih nađemo moraće da plate. Nadamo se da će onda oni koji žele da koriste takav jezik na stadionu razmisliti dvaput.  Poruka je jasna. Postoji slobodan govor, ali postoji i set pravila koji je definisan od strane UEFA. U ovom slučaju koristi se jezik kome tu nije mesto. Staćemo iza UEFA i reći da ne želimo ovakve poruke na stadionu. Poruka je jasna, naši navijači mogu da podrže svoj tim, ali moraju da se suzdrže od ovakvih poruka. Ako to urade i ako budemo kažnjeni, savez će navijačima proslediti kaznu - naveo je on. 


Do sada je UEFA kaznila nekoliko federacija zbog raznih incidenata na tribinama, pa smo tako videli da su kažnjeni Hrvati i Albanci zbog povika "Ubij Srbina" na meču drugog kola grupne faze. Takođe napadač Albanije Mirlind Daku je kažnjen sa dva meča suspenzije zbog uvreda upućenih Srbiji i Srbima.

S obzirom na česte incidente na tribinama, UEFA je odlučila da oštro kazni svaku neprikladnu poruku ili ponašanje navijača, kako bi se očuvala sportska atmosfera na stadionima tokom prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading