BRITANCI KUVAJU ATMOSFERU PRED MEČ SA SRBIJOM: Sramnim tekstom brutalnom isprozivali naše navijače!

Autor:

Sport

12.06.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve veće teznije.

BRITANCI KUVAJU ATMOSFERU PRED MEČ SA SRBIJOM: Sramnim tekstom brutalnom isprozivali naše navijače!

Foto: Republika.rs

Uoči veoma važne fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Engleske, britanski mediji su izneli tvrdnje o mogućoj tuči između navijača dveju ekipa. Ove tvrdnje su izazvale negodovanje i oštre reakcije u Srbiji, posebno zbog optužbi da će srpski navijači biti ti koji će izazvati nerede.

Članak objavljen na portalu Gardijan navodi da će 500 navijača iz Srbije napasti engleske pristalice, što je izazvalo ogorčenje u srpskoj javnosti. Ovakve optužbe su dodatno narušile već napetu atmosferu pred ovaj meč visokog rizika.

Načelnik policije u nemačkom gradu Gelzenkirhenu, gde će se održati utakmica, Peter Bot istakao je da će prepoznavanje nasilničkih grupa biti jedan od najvećih izazova za obezbeđenje. Takođe, istakao je značaj saradnje sa engleskom policijom, dok je pomenuto da saradnja sa srpskom policijom nije na istom nivou.

- Najveći izazov će nam predstavljati da prepoznamo nasilničke grupe i da ih odvojimo od mirnih fanova. S engleskom policijom imamo sjajnu saradnju i to će nam mnogo značiti, dok sa srpskom nije tako odlična, ali je sasvim u redu - poručio je Bot.

Očekuje se da će na stadionu biti prisutno oko 40.000 gledalaca, a pored problema sa huliganstvom, postoji i zabrinutost za moguće terorističke napade. Izjava nadležnih ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za adekvatnim merama bezbednosti.

Očekuje se da će obezbeđenje biti pod pojačanim nadzorom da bi se sprečili potencijalni incidenti, a nadležni apeluju na odgovorno ponašanje svih učesnika ovog sportskog događaja. S obzirom na istoriju tenzija između navijača ovih reprezentacija, uloga policije i sistema bezbednosti biće od presudnog značaja za mirno odvijanje meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading