POZNATI FUDBALSKI ANALITIČAR PORUČUJE: ''Utakmica protiv Engleske je najlakša za Srbiju!''

Autor:

Sport

10.06.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju očekuje težak zadatak.

POZNATI FUDBALSKI ANALITIČAR PORUČUJE: ''Utakmica protiv Engleske je najlakša za Srbiju!''

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije, smeštena u grupu C zajedno sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, uskoro će započeti svoje učešće na Evropskom prvenstvu. Prva utakmica zakazana je za 16. jun protiv Engleske u Gelzenkirhenu, a sledi duel sa Slovenijom četiri dana kasnije u Minhenu. Poslednji meč u grupi igraće se 25. juna takođe u Minhenu, protiv Danske.

Iako su igre fudbalera Srbije u prethodnom periodu izazivale različite reakcije, ubedljiva pobeda od 3:0 protiv Švedske u generalnoj probi pred Evropsko prvenstvo donela je dozu samopouzdanja. Poznati fudbalski analitičar Rade Bogdanović istakao je značaj ove pobede, naglašavajući da ona doprinosi stvaranju pozitivne atmosfere i koncentracije u timu.

- Selektor Srbije Dragan Stojković je konačno prelomio i pronašao svoj način igre. Mislim da je prelomio da igra sa tri centralna beka u liniji, sa levim ofanzivnim spoljnim igračima. Mislim da protiv Engleza neće igrati sa dva špica, bez obzira što je dao šansu Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću. Hteo je da se Dušan Tadić odmori. Trebalo bi verovati u njegovo mišljenje i procenu, jer on kao selektor odgovara za sve - jasan je Rade.

Foto: printscreen/RTS

Rade Bogdanović

Pored toga, Bogdanović je izneo svoje mišljenje o predstojećem meču sa Engleskom.

- Imamo Englesku koja je odlična reprezentacija. Jako kvalitetni, fizički besprekorni, igraju u najboljim klubovima... To je najlakša utakmica za naše reprezentativce, jer vi tu nemate šta da izgubite, možete samo da date 130 odsto od sebe. Englezi su za mene, ako se pogleda igrački kadar, tradicija, pretendenti za osvajanje Evropskog prvenstva. Ostale reprezentacije imaju probleme, Nemci sa novim selektorom, Belgijanci su već na zalasku karijera - ističe Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading