LOŠE VESTI ZA KUMANA: Holandije bez iskusnog veziste ide u Nemačku!

Autor:

Sport

10.06.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

De Jong propušta evropsku smotru.

LOŠE VESTI ZA KUMANA: Holandije bez iskusnog veziste ide u Nemačku!

Foto: www.profimedia.rs

Frenki de Jong, vezista Barselone, neće biti deo holandske reprezentacije na nadolazećem Evropskom prvenstvu zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio krajem aprila. Iako je uložio napore da se oporavi na vreme, vreme nije bilo saveznik u njegovoj borbi.

Otkako se povredio na El Klasiku krajem aprila, De Jong je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi se oporavio i bio spreman za EVRO. Iako je provodio vreme u kampu Holandije i trenirao sa ekipom, nažalost, povreda se pokazala kao preveliki izazov za prevazilaženje u kratkom roku.

Foto: Tanjug/AP

 

Njegov izostanak sa Evropskog prvenstva izazvao je različite reakcije u fudbalskom svetu. Nekadašnje igračke legende poput Veslija Snajdera i Ruda Gulita izrazile su žaljenje zbog njegovog izostanka, dok je nekadašnji vezista Intera prvi javno izrazio kako je šteta što De Jong neće biti deo ekipe na Evropksom prvenstvu.

Iako je odluka o De Jongovom izostanku sa EURO doneta nakon pobede nad Islandom, holandska reprezentacija ostavlja sjajan utisak, posebno trojka u veznom redu. Ipak, njegov nedostatak predstavlja veliki udarac za ekipu, s obzirom da se radi o ključnom igraču u Kumanovom sistemu. 

Foto: www.profimedia.rs

Frenki de Jong

De Jong je ove sezone za Barselonu odigrao 30 mečeva i dva puta se upisao u stelce. Definitivno predstavlja važan šraf za ekipu, a za Katalonce bi bio veliki dobitak da se Holanđanin što pre oporavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading