PREMINULA MLADA OPERSKA DIVA! Izgubila bitku sa opakom bolešću, bila je na VRHUNCU KARIJERE!

Autor:

Zabava

17.06.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devos je bila međunarodno priznata operna pevačica, a pre deset godina osvojila je drugo mesto na takmičenju kraljice Elizabete, što joj je omogućilo uloge u "Opera Comique" u Parizu i drugim kompanijama širom Francuske i Belgije.

PREMINULA MLADA OPERSKA DIVA! Izgubila bitku sa opakom bolešću, bila je na VRHUNCU KARIJERE!

Foto: Christoph DE BARRY / AFP / Profimedia

Čuvena belgijska operska pevačica Džodi Devos, izgubila je bitku sa opakom bolešću, sa rakom dojke u svojoj 35. godini života.

Devos je bila međunarodno priznata operna pevačica, a pre deset godina osvojila je drugo mesto na takmičenju kraljice Elizabete, što joj je omogućilo uloge u "Opera Comique" u Parizu i drugim kompanijama širom Francuske i Belgije. Njene uloge u "Bastilji" i Monpeljeu ostavile su dubok i jak utisak na publiku, a kritičar Tajmsa je napisao da "nema gornje note koju ne može da dosegne".

Foto: RAYMOND DELALANDE RAYMOND / Sipa Press / Profimedia

Džodi Devos, operska pevačica

 

Nekoliko meseci pre smrti, Džodi se hrabro borila protiv bolesti i čak se vratila na scenu u Teatru Jelisejskih polja 30. aprila. Međutim, njeno zdravstveno stanje se naglo pogoršalo pre nekoliko dana, što je izazvalo veliku tugu i šok u muzičkoj zajednici. Sa samo 35 godina, Džodi je bila na vrhuncu svoje umetnosti, voljena od strane kolega i cele muzičke zajednice, kao i publike.

Foto: RAYMOND DELALANDE RAYMOND / Sipa Press / Profimedia

Džodi Devos, operska pevačica

 

U saopštenju za javnost, koje je preneo slippedisc.com, istaknuto je da je vest o Džodinoj smrti "tako nestvarna i tako nepravedna". Duboko potresene, njene kolege, muzička zajednica i javnost izražavaju tugu zbog gubitka izuzetnog talenta.

Džodi Devos će ostati upamćena kao jedna od najsjajnijih zvezda svetske operske scene, čije je pevanje očaravalo publiku širom sveta. Njeno nasleđe će živeti kroz njene izuzetne interpretacije i nezaboravne nastupe.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading