JELA ŠTUKE U ŠLAGU, KUPALA SE U ŠAMPANJCU! Poznata umetnica živela u LUKSUZU i proputovala svet!

Autor:

Zabava

25.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Josipa Lisac je sa svojim suprugom Karlom Metikošem živela na visokoj nozi.

JELA ŠTUKE U ŠLAGU, KUPALA SE U ŠAMPANJCU! Poznata umetnica živela u LUKSUZU i proputovala svet!

Foto: Printcreen/YouTube/24sata

Slavnoj pevačici Josipi Lisac dve decenije života koje je provela u ljubavi sa pokojnim suprugom Karlom Metikošem bile su med i mleko. Svoju najveću ljubav, prijatelja i mentora pevačica je upoznala 1971. godine u Petrinji, a zajedno su proputovali svet i živeli na visokoj nozi.

Najukusnije đakonije nalazile su se na njihovoj trpezi, pa osim već naveliko poznate Josipine štuke u šlagu koje obožava, kako je izjavila tokom jednog televizijskog gostovanja čiji je snimak postao viralan, pevačica je isprobala i najskuplji kavijar. Josipa i Karlo su se doslovno kupali u luksuzu.

Karlo mi je ostavio veliku zaostavštinu baštinu koju ja sad prosleđujem, živim, držim i ne dam - rekla je Josipa za 24sata.hr svojevremeno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Osim rada na našim prostorima, zajedno su putovali svetom, a živeli su i u SAD i SSSR. Kako kaže, život u te dve zemlje ne može se uporediti. Ameriku je opisala kao brzu i život kao vrlo buran, za nju je Rusija romantična. Međutim, nije sve u Rusiji za Lisac u početku bilo bajno. Kad je došla tamo, nisu je prihvatili.

- Bila sam drugačija, možda preopasna za njih. Htela sam da napustim Rusiju, odustati, ali Karlo je sve sredio - priča Josipa.

Nagovorio ju je da ostane i rekao je da će nakon što otpeva “Kalinku” i još pokoju rusku pesmu. Njen život u Rusiji bio je i popraćen luksuzu pa je osim kupanja u šampanjcu dok nije bilo vode, uživala u kavijaru i svim delikatesima.

- Kupovali smo najbolji kavijar - belugu. Jela sam tamo najfiniji sladoled na svetu, pili smo šampanjac. Kad sam rekla da sam se kupala u šampanjcu, to je bilo WOW, dekadencija, ali iz česme je kapala prljava voda - prisetila se Lisac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Život u SAD bio je nešto drugačiji od života u Rusiji. Krajem osamdesetih je, kao već vrlo poznata pevačica u Jugoslaviji, otišla da osvoji Sjedinjene Američke Države i tamo dobila unosne ugovore.

- Zgrabiš talent i odmah radiš s tim talentom. Njujork mi je najlepši - on je lud, buran. U LA sam napravila album s američkim muzičarina - ispričala je.

Ali njena karijera počela je i mnogo pre Karla. Talent je bio vidljiv već u prvom razredu osnovne škole, pa su joj učitelji savetovali da studira muziku. Prvi je put stala na scenu sa samo deset godina, kad je postala članica Dečjeg hora Radio-televizije Zagreb, a taj hor je 1961. godine poneo titulu najboljeg dečjeg zbora u Francuskoj.

- To je bio disciplina i rad, a bila sam i u grupi odabranih. Ponosna sam na taj period, išli smo svuda po svetu, snimali ploču, bili na otvorenju Dubrovačkih letnih igara - prisetila se Lisac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading