VELIKI ŠUMSKI POŽAR UGAŠEN POMOĆU VEŠTAČKE KIŠE IZ VEŠTAČKOG OBLAKA! Vatrogasci se danima borili sa stihijom!

Autor:

Svet

16.06.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su u gašenju naišli na poteškoće zbog strmog terena!

VELIKI ŠUMSKI POŽAR UGAŠEN POMOĆU VEŠTAČKE KIŠE IZ VEŠTAČKOG OBLAKA! Vatrogasci se danima borili sa stihijom!

Foto: M.J

Oblak

Požar u severnoj kineskoj provinciji Šansi ugašen je danas, posle višednevnih napora vatrogasaca, uz pomoć veštačke kiše koja je stvorena tehnikom "sejanja oblaka", saopštile su lokalne vlasti.

Vatrogasci su u gašenju naišli na poteškoće zbog strmog terena, visokih temperatura i vetra, zbog čega su lokalne vlasti u subotu uveče odlučile da sprovedu operaciju "sejanja oblaka" kako bi da bi izazvale kišu, prenosi Sinhua.

U operaciji gašenja požara, koji je izbio u sredu, učestvovalo je više od 2.200 vatrogasaca sa tehnikom, saopštio je štab za vanredne situacije grada Linfen.

Požar u planinskoj šumi u okrugu Anze najverovatnije je prouzrokovao udar groma.

Podsećamo, naredba za evakuacij izdata je u okrugu Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kalifornija zbog širenja divljeg požara ka velikom auto-putu i obližnjim objektima.

Požar je zahvatio površinu od 14,5 kilometara kvadratnih u blizini auto-puta Interstejt 5 kod naselja Gorman, oko 100 kilometara severozapadno od Los Anđelesa, saopštilo je Odeljenje za šumarstvo i zaštitu od požara Kalifornije.

Požar je izbio u subotu oko 14 sati po lokalnom vremenu, a gašenje otežava vetar koji dostiže brzinu od 100 kilometara na sat, prenosi Los Anđeles tajms.

U gašenju požara učestvuju i helikopteri, a vozači koji su se zaustavljali da bi fotografisali požar izazvali su nekoliko saobraćajnih nezgoda na auto-putu. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading