DRAMA NA JADRANU, VELIKI POŽAR NADOMAK SPLITA! Sve raspoložive snage su na terenu, situacija je KRITIČNA! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

14.06.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je izazvao zabrinutost među lokalnim stanovništvom, pa građani prate situaciju sa strepnjom

DRAMA NA JADRANU, VELIKI POŽAR NADOMAK SPLITA! Sve raspoložive snage su na terenu, situacija je KRITIČNA! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Dalmacija Danas

Danas oko 15 časova, na području Segeta Gornjeg, kod Splita, izbio je veliki požar koji je izazvao veliku paniku među lokalnim stanovništvom.

Prema informacijama sa portala "Dalmacija danas", više vatrogasaca sa tog područja je odmah reagovalo i uputilo se na mesto požara kako bi pružili pomoć, dok se očekuje i dolazak kanadera koji će pomoći u gašenju požara.

 

Uzrok požara i trenutna situacija

Prema prvim izveštajima, požar je izazvan zapaljenjem trave, makije i rastinja, ali detalji o tome kako je do toga došlo još uvek nisu poznati.

Na požarištu je trenutno angažovan veliki broj vatrogasaca, a akcija lokalizacije požara je u toku. Požar je toliko velik da se vidi i sa obale Segeta, ali i sa mora, što dodatno otežava situaciju.

Foto: Youtube/Printscreen/Dalmacija Danas

Split

Reakcija lokalnog stanovništva

Požar je izazvao zabrinutost među lokalnim stanovništvom, a građani prate situaciju sa strepnjom i nadaju se brzom reagovanju vatrogasaca kako bi se požar što pre stavio pod kontrolu i sprečila dalja šteta.

 

Apel na oprez

Ovom prilikom, apeluje se na sve građane da budu oprezni i da ne pokušavaju da prilaze požarištu radi sopstvene bezbednosti, te da prate uputstva nadležnih službi.

Foto: Youtube/Printscreen/Dalmacija Danas

Split

Situacija je i dalje u razvoju, a nadležne službe ulažu maksimalne napore kako bi požar bio što pre lokalizovan i u potpunosti ugašen.

(Republika/Dalmacija Danas)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading