UZBUNA! NATO NA NOGAMA! Hitno se oglasile vojske Finske i Švedske!

Autor:

Svet

15.06.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi niz incidenata naglašava napetost i osetljivost situacije u baltičkom regionu

UZBUNA! NATO NA NOGAMA! Hitno se oglasile vojske Finske i Švedske!

Foto: Shutterstock

U petak je ruski vojni avion SU-24 privremeno narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, što je dovelo do presretanja od strane dva švedska lovca "gripen".

Načelnik švedskog vazduhoplovstva, Jonas Vikman, istakao je da su ruske akcije neprihvatljive i predstavljaju kršenje teritorijalnog integriteta Švedske, prenosi Rojters.

Sumnja da su četiri ruska vojna aviona narušila vazdušni prostor Finske

Finska granična straža izdala je saopštenje u petak u kome se sumnja da su četiri ruska vojna aviona prekršila vazdušni prostor Finske.

Ministarstvo odbrane Finske takođe je istaklo da postoji sumnja da je ruski vojni avion tog dana na kratko ušao u vazdušni prostor Finske.

Granična policija je navela da, kako istraga napreduje, postaje jasno da postoji razlog za sumnju da su još tri aviona narušila finski vazdušni prostor, što ukazuje na mogućnost da su u pitanju dva bombardera i dva borbena aviona.

Ova situacija dodatno ukazuje na neophodnost pažljivog praćenja i reagovanja na aktivnosti ruskih vojnih aviona u blizini vazdušnog prostora Finske.

Ovaj niz incidenata naglašava napetost i osetljivost situacije u baltičkom regionu, te zahteva pažljivo praćenje i reagovanje nadležnih vazduhoplovnih i vojnih snaga kako bi se očuvala bezbednost i suverenitet zemalja u okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading