KAKAV ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA! Albanci čekaju Srbe!

Autor:

Sport

18.06.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuglice su bile neumoljive prema prvaku Premijer lige BiH.

KAKAV ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA! Albanci čekaju Srbe!

Foto: Uefa.com

Liga šampiona

Fudbaleri Borca iz Banjaluke, šampioni Premijer lige Bosne i Hercegovine, spremaju se za izazov protiv albanskog tima Egnatija u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nakon osvajanja šampionske titule, Banjalučani su dobili priliku da se oprobaju na evropskoj sceni, a prvi korak ka grupnoj fazi evropskog takmičenja biće duel sa Egnatijom.

Borac iz Banjaluke je tokom prošle sezone iskoristio nekoliko kikseva Zrinjskog, šampiona iz Mostara, i osvojio titulu šampiona BiH. Ovaj uspeh im je doneo priliku da se bore za plasman u Ligu šampiona, a sada će im protivnik biti Egnatija, klub sa manje istorije, ali sa ambicijama da se nametne kao jedan od najboljih timova u Albaniji.

Foto: printscreen/Instagram/FK Borac

Fudbaleri banjalučkog Borca

Egnatija, klub iz centralnog dela Albanije, izašao je na evropsku scenu prvi put za skoro 90 godina postojanja prošle sezone, a zatim je šokantno osvojio titulu protiv daleko zvučnijih albanskih timova. Ovo ih čini nepredvidivim protivnikom, spremnim da iznenadi i izbori se za prolaz u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pored duela između Borca i Egnatije, očekuju nas i brojni drugi zanimljivi mečevi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Slovan Bratislava igra protiv Struge iz Severne Makedonije, velški TNS se sastaje sa crnogorskim Dečićem, dok se Baljkani sastaju sa Santa Kolomom iz Andore, a malteški Hamrun protiv Linkolna sa Gibraltara.

U sredu, 19. juna, očekuje se žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će Borac iz Banjaluke saznati potencijalnog rivala ukoliko savlada Albance. Takođe, Partizan će dobiti svog protivnika na prvoj evropskoj prepreci, a izbor nije veliki - mogući protivnici su Fenerbahče ili Dinamo iz Kijeva.

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA:

Slovan Bratislava (Slovačka) - Struga (Makedonija)

TNS (Vels) - Dečić (Crna Gora)

Borac Banjaluka (BIH) - Egnatija (Albanija)

Hamrun (Malta) - Linkoln (Gibraltar)

Baljkani (tzv. Kosovo) - Santa Koloma (Andora)

Flora Talin (Estonija) - Celje (Slovenija)

KI Klasvik (Farska Ostrva) - Diferdanž (Luksemburg)

Penevežis (Litvanija) - Helsinki (Finska)

RFS (Letonija) - Larni (S.Irska)

Vikingur (Island) - Šamrok (Irska)

Virtuas (San Marino) - FSCB (Rumunija)

Ludogorec (Bugarska) - Petrokub (Moldavija)

Dinamo Minsk (Belorusija) - Pjunik (Jermenija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading