SUPRUŽNICI STIGLI NA GRADINU, A KAD SU IM PREGLEDALI AUTOMOBIL USLEDIO ŠOK! Šverc težak 57.000 evra, žena nosila zlatni pojas od 775 grama!

Autor:

Hronika

18.06.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregledom vozila, u torbici vozačeve supruge, koju je nosila uz sebe, pronađeni su zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra.

SUPRUŽNICI STIGLI NA GRADINU, A KAD SU IM PREGLEDALI AUTOMOBIL USLEDIO ŠOK! Šverc težak 57.000 evra, žena nosila zlatni pojas od  775 grama!

Foto: MUP

Carinski službenici oduzeli su jednoj putnici gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, a automobil kojim je putovala privremeno je zadržan, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, slučaj je otkriven u ponedeljak na izlazu Graničnog prelaza Gradina, kada je na red za redovnu kontrolu pristigla ''Toyota Avensis'' stranih registarskih oznaka, kojim je putovao jedan bračni par.

Pregledom vozila, u torbici vozačeve supruge, koju je nosila uz sebe, pronađeni su zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra.

Republika

Foto: MUP

Zlatan nakit koji žena nije prijavila na Gradini

 

Kako vrednost otkrivenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je roba prevožena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra, navodi Uprava carina u saopštenju.

Podsećamo, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, 15. juna, u prtljažniku jednog kombija je među ličnim prtljagom otkriven tovar od čak 16 kompleta alata marke ''Panasonic'', jedan aparat za kalibraciju i jedan aparat za testiranje termalnih sistema ukupne vrednosti od 23.450 evra koje putnik nije prijavio.

Ranije tog dana, na istom mestu, otkriven je i pokušaj krijumčarenja 87 sprava za vežbanje čija je vrednost procenjena na 34.550 evra. U tovarnom delu kombija carinici su pronašli 44 gumene daske za surfovanje, 15 traka za trčanje, 14 vaga za merenje, sedam sobnih trenažera, tri tramboline i četiri sprave za suvo veslanje. Na aerodromu ''Nikola Tesla'' kod jednog putnika je u prtljagu pronađeno 16.430 komada cigareta bez akciznih markica, odnosno gotovo 82 boksa cigareta.

Više o tome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading