DEBAKL PROJEKTA: Amerikanci ukidaju pristanište za pomoć PALESTINCIMA!

Autor:

Svet

15.06.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski program za hranu, koji distribuira pomoć dopremljenu morem, objavio je u ponedeljak da će prestati da koriste pristanište zbog bezbednosnih razloga

DEBAKL PROJEKTA: Amerikanci ukidaju pristanište za pomoć PALESTINCIMA!

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države privremeno će ukloniti pristanište koje su izgradili za prevoz humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Pristanište je počelo s radom sredinom maja, ali je već tada bilo u kvaru.

Amerikanci su odlučili privremeno da uklone mol zbog očekivanih loših vremenskih uslova.

Mol će danas biti dotegljen u izraelsku luku Ašdod, gde će čekati dok se situacija na moru ne poboljša.

"Privremeno povlačenje pristaništa omogućiće izbjegavanje njegovog oštećenja", saopštila je centralna američka komanda Centcom, prema kojoj će se pristanište vratiti na svoje mesto kada prođu loši uslovi.

Nemirno more oštetilo je mol već krajem maja, kada je njegov rad bio zaustavljen na više od sedam dana zbog sanacije.

Svetski program za hranu, koji distribuira pomoć dopremljenu morem, objavio je u ponedeljak da će prestati da koriste pristanište zbog bezbednosnih razloga.

Takođe je bilo izveštaja ove sedmice da je izraelska vojska koristila pristanište ili njegovu okolicu u operaciji oslobađanja četiri taoca u Pojasu Gaze prošle subote, prenosi Klix.ba.

Američki predsednik Džo Bajden došao je na ideju o izgradnji privremenog pristaništa. Ideja je bila deo nastojanja da se poveća humanitarna pomoć Pojasu Gaze, gde zbog rata vlada akutna nestašica hrane.

Američka vojska pustila je u rad postrojenje sredinom maja. Kritikovani su troškovi izgradnje i 90-dnevnog rada pristaništa, koji su prema pisanju novinskih agencija trebali doseći 320 miliona dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading