"NISAM MOGAO TO DA RADIM": Miki Manojlović ODBIO saradnju s Džordžom Klunijem i Nikol Kidman, pa otkrio pravi RAZLOG za to!

Autor:

Zabava

18.06.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni glumac je ostvario internacionalnu karijeru i sarađivao sa mnogim svetskim imenima.

"NISAM MOGAO TO DA RADIM": Miki Manojlović ODBIO saradnju s Džordžom Klunijem i Nikol Kidman, pa otkrio pravi RAZLOG za to!

Foto: Photo: M.A./ATAImages, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Čuvenom srpskom glumcu Predragu Mikiju Manojloviću nedavno je uručena još jedna u nizu nagrada kao potvrda za glumački rad. Reč je o Zlatnom pečatu Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. U njegovoj vitrini nalaze se najprestižnija glumačka priznjanja, ali i francuski Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza, kao i Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena. 

Kako sam kaže, vrata svetske scene otvorili su mu domaći filmovi "Samo jednom se ljubi" Rajka Grlića, a potom i "Otac na službenom putu" Emira Kusturice. U Francuskoj, gde je ostvario zavidnu karijeru, sarađivao je sa mnogim cenjenim imenima francuskog filma, a nedavno je ispričao da je za sve ove godine dobio samo dve ponude iz Holivuda.

Prva je bila za jedan film koji se zove "Peacemaker" (Mirotvorac), Džordž Kluni i fantastična glumica i žena Nikol Kidman. Nisam mogao da to radim - rekao je Manojlović tokom gostovanja na RTS, pa dodao:

Republika

Foto: Republika.rs

 

- To je bilo velika uloga. Znači, zgodna fantastična CIA hvata ludog Balkanca u zadnjem trenutku i tako dalje. Da vam ne pričam detalje toga. Kad smo razgovarali o tome, oni su stalno tražili motivaciju koja će se ipak završiti nekakvim realističnim završetkom. I kad smo govorili o tome, oni su stalno govorili: 'Pa dobro Miki, zašto vi tražite... Ovo je fikšn, ovo je fikšn". Ako je 'fikšn', onda nek digne tu zgradu Ujedinjenih nacija u vazduh, ako je 'fikšn'. A znate ko to u Holivudu radi? Tarantino to stalno radi. On oživi Hitlera i ubije ga. I Geringa... Igra se sa time na jedan način koji nije igra samo, nego koji ima veliki simbolizam i koji ima značaj i umetnički nivo - ispričao je Miki.

Srpski glumac je naglasio da nikada u životu nije dobio ponudu koju nije mogao da odbije, pa otkrio i prave razloge zbog kojih nije želeo da se nađe u istom kadru s Klunijem i Kidmanovom.

- Nisam mogao da zarađujem tolike pare na krvi naroda Federativne Republike Jugoslavije - rekao je glumac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading