EMOTIVNE SCENE U IZRAELU, OSLOBOĐENI TAOCI KONAČNO SA SVOJIM PORODICAMA! Suze radosnice i zagrljaji dok srce ne pukne! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.06.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihovo oslobađanje je rezultat zajedničke operacije IDF, ISA i izraelske policije

EMOTIVNE SCENE U IZRAELU, OSLOBOĐENI TAOCI KONAČNO SA SVOJIM PORODICAMA! Suze radosnice i zagrljaji dok srce ne pukne! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Tomer Appelbaum

Danas je Izrael objavio da su Izraelske odbrambene snage uspele da spasu četiri taoce iz Gaze, koji su oteti sa muzičkog festivala Nova 7. oktobra.

Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrej Kozlov (27) i Šlomi Ziv (40) su oslobađeni i prebačeni u Medicinski centar Šeba u Tel HaŠomeru radi daljih medicinskih pregleda.

Njihovo oslobađanje je rezultat zajedničke operacije IDF, ISA i izraelske policije.

 

 

Noa Argamani - Simbol hrabrosti i ponosa

Noa Argamani, izraelska državljanka kineskog porekla, postala je simbol hrabrosti kada je snimak njene otmice obišao svet.

Tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, snimak je prikazao kako je grupa odvodi na motoru dok ona viče: "Nemojte me ubiti!".

Njena majka, koja je smrtno bolesna, molila je da je vidi pre nego što umre.

Noa je sada ponovo sa svojom porodicom i izrazila je svoju zahvalnost premijeru Benjaminu Netanijahuu i predsedniku Isaku Hercogu.

 

 

Emotivni trenuci povratka kući

Šlomo Ziv, koji je radio kao obezbeđenje na festivalu, je zaplakao tokom prvog video poziva sa svojom suprugom, koja je takođe plakala zajedno sa njim.

Almog Meir Jan, koji je pušten iz vojne službe tri meseca pre nego što je otet, takođe je dočekan sa emocijama radosti od strane svojih prijatelja.

Andrej Kozlov, pripadnik obezbeđenja koji se nedavno preselio u Izrael, takođe je oslobođen i sada se raduje povratku u normalan život.

 

 

Poziv za povratak preostalih talaca

Volonterska organizacija Forum za taoce i porodice nazvala je oslobađanje "čudesnim trijumfom" i pozvala izraelsku vladu da vrati i preostale taoce u Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu istakao je da Izrael neće odustati dok ne završi misiju oslobađanja svih talaca, kako živih tako i mrtvih.

Humanitarna kriza u Pojasu Gaze

Sukobi između Izraela i Hamasa su doveli do ogromne humanitarne krize u Pojasu Gaze.

Ministarstvo zdravlja enklave navodi da je u izraelskoj ofanzivi poginulo više od 36.000 Palestinaca.

Osim toga, više od 100 talaca je oslobođeno tokom prekida vatre u novembru u zamenu za palestinske zatvorenike.

Situacija u Pojasu Gaze zahteva hitnu međunarodnu pažnju i rešenje radi sprečavanja daljeg ljudskog stradanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading