OVOLIKE SU ŠANSE DA SRBIJA REMIJEM ODE U OSMINU FINALA EP: Sve je izračunato, zlu ne trebalo, ali "orlovi" lete po pobedu

Autor:

Sport

25.06.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve nam zavisi od dva meča.

OVOLIKE SU ŠANSE DA SRBIJA REMIJEM ODE U OSMINU FINALA EP: Sve je izračunato, zlu ne trebalo, ali "orlovi" lete po pobedu

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije imaju sudbinu prolaska u osminu finala Evropskog prvenstva u svojim rukama. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogu pobedom nad Danskom večeras (21.00) da odu u nokaut fazu EVRO 2024, ali i remijem. Naime, u osminu finala će proći po dve selekcije iz svake grupe, ali i četiri od šest najbolje rangiranih trećeplasiranih ekipa.

Ili još jednostavnije, potrebno je da iza nas budu dve trećeplasirane reprezentacije. Zato ne čudi da je i matematički moralo da se izračuna kolike su šanse za to. Poznato je da to neće biti ekipa iz A grupe gde su Mađari treći sa tri boda, ali jesu Hrvati sa dva boda i -4 gol razlikom. Ali kako stvari stoje dalje?

Prema simulacijama koje uzimaju u obzir Elo rejting, Srbija nema šanse da završi na prvom mestu u grupi C. Jpš po jedna utakmica je ostala u grupnoj fazi, a "orlovi" igraju sa Danskom, dok će se Engleska sastati sa Slovenijom. Tako, prema najnovijim procenama, izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju 26 odsto šanse da završe na drugom mestu, 18 odsto šanse da budu treći i 56 odsto šanse da završe na četvrtom mestu.

Kada je reč o prolasku u osminu finala, Srbija ima 37 odsto šanse da se plasira dalje. Pored toga, postoji 13 odsto šanse da se Srbija nađe među osam najboljeplasiranih ekipa na turniru. Šanse za plasman u polufinale su pet odsto, dok su šanse da igra finale takođe pet odsto. Kada je reč o osvajanju turnira, šanse Srbije su svega dva odsto.

 

 

Što se borbe za mesto među najboljim trećeplasiranim selekcijama tiče, iza nas ne moži biti Austrija jer u D grupi ima već tri boda, kao ni iz E grupe gde sve selekcije imaju po tri boda. Međutim, poslednja slamka spasa mogla bi biti F grupa. U njoj Portugal ima šest bodova, Turska tri, a Češka i Gruzija po bod. U poslednjem kolu Češka igra sa Turskom i taj susret mogao bi biti presudan po nas, uz čekivanje da Portugal "presliša" Gruziju.

Dakle, sve nam zavisi od dva meča. Našeg, jer ako pobedimo digitron nam ne treba, ali i onog koji će odigrati Turska i Češka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading