PUTINA NASLEĐUJE DRUG S HOKEJA! ALEKSEJU DJUMINU DAO VOJSKU I NAMENSKU! Klanovi u Kremlju drhte pred novim gospodarem!

Autor:

Svet

27.05.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik specijalno pripremao bivšeg telohranitelja i generala vojne službe GRU za vlast

PUTINA NASLEĐUJE DRUG S HOKEJA! ALEKSEJU DJUMINU DAO VOJSKU I NAMENSKU! Klanovi u Kremlju drhte pred novim gospodarem!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP Mikhail Metzel, kremlin.ru

Klanove u Kremlju uspaničila je vest da je Vladimir Putin (72) postavio nekadašnjeg ađutanta i telohranitelja, 20 godina mlađeg general-pukovnika, Alekseja Djumina (52) za svog predstavnika za najvažnije - vojsku i namensku industriju. Ovo je odmah protumačeno kao potvrda onoga što su klanovi odavno podozrevali, a to je da je Putin druga s noćnog hokeja na Crvenom trgu odavno izabrao za naslednika na čelu Rusije.

Foto: AP/ Mikhail Klimentyev

Vladimir Putin

 

POZVAO SUROVIKINA

Kremljolozi kažu da je 1999. Boris Jeljcin pred kraj mandata predao vlast oficiru KGB Vladimiru Putinu jer je znao da može da se osloni na njegovu reč da će ga zaštiti. Sad navode da je situacija slična jer je Djumin bio i zamenik načelnika vojne službe GRU, te da se odlično razume s Putinom.

Djumin je u generalštabu obavljao najviše dužnosti i komandovao aneksijom Krima 2014. Dve godine kasnije Putin ga je povukao iz vojske i postavio za v. d. gubernatora Tulske oblasti da se dokaže i peče zanat.

Foto: Profimedia

Aleksej Djumin

 

PREKOPAO AUTO-PUT DA ZAUSTAVI PRIGOŽINA

Djumin je i sam dobro poznavao Prigožina i navodi se da je on Putinu prenosio iste zamerke na račun Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova, kao i šef "Vagnera". Međutim, Djumin je vreme pobune ostao odan Putinu i naredio da se na auto-putu u Tulskoj oblasti iskopaju jame. To je značajno usporilo vagnerovce na putu ka Moskvi i omogućilo vojsci da prebaci rezerve u prestonicu. Za to vreme, Djumin je nagovorio Prigožina da prihvati garancije predsednika Aleksandra Lukašenka, koji je pobunjenim vagnerovcima pružio utočište u Belorusiji.
Kad je Prigožin govorio da je potreban novi ministar odbrane, svima je bilo jasno da on ima u vidu Djumina, kog je poznavao i nadao se da će preko njega obnoviti poslove za vojsku. Međutim, Djumin je bio nepokolebljiv i Prigožin je digao ruke od pobune.

Ova oblast je tradicionalno srce ruske namenske industrije, a Djumin je položio s desetkom. Dok su oči sveta bile uprte u ekonomistu Andreja Belousova, koji je smenio Sergeja Šojgua na mestu ministra odbrane, Putin je tiho osvežio svoj kabinet, preko kog sprovodi vlast. Članovi kabineta su mu neposredno odgovorni, kontrolišu ministarstva, informišu o tome Putina i čak menjaju odluke ili izvode kadrovske promene.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Surovikin

 

Telegram kanali kremaljskih klanova odmah su zaključili da se teret vojske i namenske u ratno vreme polaže samo na pleća naslednika. A onda je procurilo i da je Djumin samostalno doneo neka kadrovska rešenja u Vojsci.

Kadirov ga nazvao starijim bratom

Djumina podržava i predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, koji ga je upoznao još dok je komandovao Putinovim obezbeđenjem. Kadirov je čak jednom prilikom nazvao Djumina svojim starijim bratom, a lobirao je 2022. da Djumin zauzme mesto ministra odbrane jer se nadao da će žešće bombardovati ukrajinsku infrastrukuru. Međutim, Putin je imao druge planove s Djuminom.

Prvo je iz Alžira u Kremlj pozvan general Sergej Surovikin, koji je u toj zemlji završio posle dva meseca ispitivanja o svojim vezema s pobunom šefa "Vagnera" Jevgenijem Prigožinom u junu 2023.

Međutim, Djumin je vratio Surovikina u Alžir, a generala Mihaila Mizinceva, osvajača Marijupolja koji je takođe dobro znao Prigožina, poslao u Minsk, kod Aleksandra Lukašenka.

Foto: Profimedia Pavel Bednyakov Sputnik Prof

Aleksej Djumin

 

OSVAJAČ MARIJUPOLJA

Ovo je izazvalo paniku na Telegram kanalima pod kontrolom nekih klanova u Kremlju koji pretpostavljaju da su Surovikin i Mizincev poslati na rezervni položaj i da će biti pozvani kad dođe vreme da preuzmu vojsku od načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova, za šta se tvrdi da bi bio konačan dokaz da je Putin ne samo konačno prelomio da za naslednika Postavi Djumina nego i da mu je već poverio ključan deo vlasti.

Foto: kremlin.ru

Hokej

 

Pobedio na izborima s 83,6 odsto

Lokalni izbori 2021. ukazali su da je Djumin za samo tri godine stekao veliku popularnost u Tulskoj oblasti, velikoj kao Severna Makedonija i s oko 1,55 miliona stanovnika. Izabran je za gubernatora s 83,6 odsto glasova, posle čega je postao poznat i popularan i u celoj Rusiji. Protivnički telegram kanali ukazuju da je za Djumina obezbeđena stalna vrhunska marketinška kampanja, koju on lično ne može sebi da priušti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading