AUTOBUS UPAO U REKU: Poginulo najmanje 10 osoba, uglavnom žena i dece (VIDEO)

Autor:

Svet

21.05.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni mediji su preneli da se najmanje pet žena vode kao nestale, prenosi AP.

AUTOBUS UPAO U REKU: Poginulo najmanje 10 osoba, uglavnom žena i dece (VIDEO)

Foto: X/South Today/Printscreen

Najmanje 10 osoba, uglavnom žena i dece, poginulo je danas kada je autobus u kojem je bilo dvadesetak putnika skliznuo sa trajekta i upao u reku Nil nedaleko od Kaira, saopštile su egipatske vlasti, navodeći da uzrok nesreće za sada nije jasan.

Državni mediji su preneli da se najmanje pet žena vode kao nestale, prenosi AP.

Ahmed Rašed, guverner provincije Giza, jedne od tri provincije koje čine Veliki Kairo, rekao je da je autobus izvučen iz reke i da su nastavljeni napori da se pronađu i spasu nestali.

Ministarsvo zdravlja Egipta je saopštilo da je šest povređenih osoba zbrinuto na licu mesta, dok su tri prebačene u bolnice, ne precizirajući o kakvim se povredama radi.

Spisak žrtava do kojeg je ranije došao AP pokazuje da je šest žrtava bilo maloletno, a državni dnevni list Akbar preneo je da je "u autobusu koji je prevozio radnike na posao bilo oko dvadesetak putnika", kao i da je vozač autobusa priveden.

Podsetimo, u odvojenom incidentu od pre tri dana, najmanje 13 ljudi je poginulo, a nekoliko je povređeno kada je autobus upao u jarugu u provinciji Pendžab u Pakistanu.

Kako je saopštila policija, nesreća se dogodila kada je autobus sleteo sa puta u blizini oblasti Pandž Per u pokrajinskom okrugu Hušab, a među žrtvama su i žene i deca, prenosi Sinhua.

Vozač autobusa je izgubio kontrolu nad vozilom nakon oštrog skretanja usled prekoračenja brzine, saopštila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading