JEDNI VEŽBAJU, A DRUGI IM ŠALJU BALONE SA IZMETOM I ĐUBRETOM: Ovo poluostrvo ne pamti kada je poslednji put imalo miran dan

Autor:

Svet

03.06.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baloni su nosili razno smeće, poput opušaka, papira i plastičnih kesa, ali i izmet

JEDNI VEŽBAJU, A DRUGI IM ŠALJU BALONE SA IZMETOM I ĐUBRETOM: Ovo poluostrvo ne pamti kada je poslednji put imalo miran dan

Foto: RINA

Sjedinjene Američke Države, Japan i Južna Koreja dogovorile su se da održe nove trilateralne zajedničke vežbe ovog leta.

Kako je danas preneo AP, sastanku u Singapuru na kojem je pomenuta odluka donesena, prisustvovao je američki sekretar za odbranu Lojd Ostin, ministar odbrane Japana Minoru Kihara i ministar odbrane Južne Koreje Šin Von-sik.

Trojica zvaničnika su se obavezali da će nastaviti sa jačanjem trilateralne saradnje kako bi se "obezbedio mir i stabilnost na korejskom poluostrvu, Indo-Pacifiku i šire".

Zvaničnici su takođe kritikovali nedavna lansiranja balističkih projektila Severne Koreje.

Severna Koreja poslala je prošlog jutra još oko 600 balona sa smećem u Južnu Koreju i nastavila da ometa GPS signale u toj zemlji, peti dan zaredom, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Generalštab vojske Južne Koreje saopštio je da je otkrio više od 600 balona koji su lebdeli preko vojne demarkacione linije koja razdvaja dve Koreje, a zatim pali u različitim delovima zemlje između 20 časova u subotu i 10 časova danas po lokalnom vremenu, prenosi Jonhap.

Baloni su nosili razno smeće, poput opušaka, papira i plastičnih kesa, ali i izmet, navedeno je u saopštenju.

Severna Koreja je ranije ove sedmice u Južnu Koreju već poslala stotine balona koji su nosili smeće i fekalije.

Vlasti Južne Koreje savetovale su stanovništvo da ne dira predmete i prijavi ih vojnim ili policijskim vlastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading