POVREDA, PROBLEMI, ARGENTINAC! NOVAK je JAČI od SVEGA! Đoković ide u ČETVRTFINALE RG!

Autor:

Sport

03.06.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Franciska Serundola iz Argentine rezultatom 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) posle gotovo pet sati igre.

POVREDA, PROBLEMI, ARGENTINAC! NOVAK je JAČI od SVEGA! Đoković ide u ČETVRTFINALE RG!

Foto: Tanjug/AP

U svom prvom međusobnom okršaju sa “gaučosem”, Nole je trijumfovao nakon mnogo muka, pobedio povredu, rivala I, poput prethodnog meča, sa Italijanom Musetijem, pokazao mentalnu snagu kada je bilo najpotrebnije. Sada ga još tri prepreke dele do četvrtog pehara u Bulonjskoj šumi i pomeranja rekorda na 25 Grend slem titule!

Iako je Argentinac na putu do osmine finala napravio senzaciju eliminisavši Tomija Pola, protiv najuspešnijeg ikada nije imao rešenja u prvom setu. Podsetio je Novak Đoković svog rivala Serundola ko je vodeći na ATP listi, slistivši ga u prvom delu igre s ubedljivih 6:1. Pravio je Đoković brejkove u četvrtom i šestom gemu, što mu je donelo savršen epilog posle prvog dela igre.

Ipak, česta proklizavanja po očajnoj šljaci “Filipa Šatrijea”, uticali su da Nole kod rezultata 1:2 u korist Argentinca, u drugom setu zatraži medicinski tajm-aut. Bol u kolenu je pravio ogromne probleme srpskom asu, koji je, međutim, nakon kraće pauze ustao i nastavio meč, ali se u njegovom nastavku znatno teže kretao po terenu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Igralo se bez iznenađenja do 11. gema, kada je na Đokovićev servis Serundolo iskoristio prvu od 13. brejk prilika u ovom meču, ali u pravom trenutku i to mu je donelo izjednačenje u setovima – 1:1 (7:5).

Nastavila se agonija Novaka i u četvrtom seriju, jer je Argentinac načinio brejk u drugom gemu, a potom poveo sa 3:0, vezavši pet gemova zaredom, računajući i finišu drugog seta. Taj trenutak odlučio je ovaj period igre, pošto je do kraja Serundolo sačuvao servis i stigao do preokreta 1:2 (3:6).

Slična slika viđena je u četvrtom setu, pa je argentinski teniser u petom gemu kaznio Novakovu slabost, napravio brejk za vođstvo 3:2. A, onda, poput meča sa Musetijem, kada su mnogi otpisali Đokovića, on se probudio i u osmom poenu vratio izgubljeno izjednačivši na 4:4. Mnogi su mislili da će taj-brejk rešiti ovaj deo igre, ali ne i srpski as, koji je u pravom trenutku, u 12. gemu oduzeo servis Južnoamerikancu i tako odveo duel u odlučujući peti set.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Uprkos činjenici da je Nole napravio brejk na startu odlučujućeg perioda i poveo 2:0, Serundolo je uzvratio ribrejkom i vratio dramu u meč. Usledio je posle toga novi žestok pad Đokovića na klizavom terenu, koji je zabrinuo sve prisutne.

Podigao se, međutim, srpski as i “leteo” po terenu, naročito u petom gemu odlučujućeg seta. I onda napravio brejk u osmom poenu, kada je poveo 5:3. U pravom trenutku, a onda odservirao za plasman u četvrtfinale, gde ga čeka bolji iz duela Kasper Rud (Norveška) – Tejlor Fric (SAD).

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta!

NOVAK ĐOKOVIĆ - FRANCISKO SERUNDOLO 3:2

(6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3)

TOK MEČA

PETI SET

6-3 GOTOVO JE! Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa!

5-3 BREJK! U pravom trenutku Đoković čisti liniju i sada servira za pobedu!!!

4-3 Savršenstvo zvano Novaka! Razigrao se prvi reket sveta, ponovo je osmeh viđen na njegovom licu posle dužeg vremena, sjajnim vinerima dokrajčio je Serundola u ovom gemu.

 

 

Kakav poen Đokovića! "Poleteo" je po terenu, bacio se i osvojio poen za 30:0, oduševljavajući publiku!

3-3 Nastavlja se maraton! Bio je jako blizu Novak, imao 30:15, da bi Serundolo nanizao četiri poena i izjednačio. Ovaj duel će premašiti prethodni Đokovićev sa Musetijem, koji je trajao četiri i po sata. 

3-2 Imao je Đoković tešku situaciju posle novog pada na šljaci, ali je pokazao karakter i ponovo vodi protiv Argentinca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

2-2 Ne sme više Novak da se izlaže naporima, mora da se pričuva, jer bi svaki naredni pad doveo do predaje meča.

2-1 NE, NE, NE!!! Vraća se Serundolo ekspresno u meč i ribrejkom odgovara Novaku, kratko je trajala radost kod Novakovih navijača u Parizu, Đoković više nema prednost!

Ušao je Novak kao i kada je savladao Musetija u peti sat igre protiv Serundola.

2-0 BREEEEEEEEEEEEEJK!!!!! AJMOOOOOO NOLEEEE!!! U Pravom trenutku srpski as oduzima servis Argentincu i konačno se Đoković pita za sve!

1-0 Odlično Đoković otvara poslednji deo igre!

Počeo je odlučujući peti set servisom Novaka.

ČETVRTI SET

7-5 IDEMOOOOOOOO NOLEEEE! GLEDAĆEMO PETI SET! Đoković je imao tri brejk prilike, prve dve nije, ali treću jeste iskoristio! Drama se nastavlja!

 

 

6-5 Obezbedio je Novak u najmanju ruku taj-brejk, ali će u narednom pokušati da izjednači u setovima.

5-5 Naljutio se Serundolo i ekspresno u 10. gemu doneo novi egal.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

5-4 Proključala je publika, posle potpunog preokreta Đokovića, sada je on bliži osvajanju četvrtog perioda i izjednačenja u setovima!!!

4-4 AJMOOOOOOOOOO NOLEEEEEE! Vraća BREJK Đoković!!! Fenomealna igra Srbina kada je malo ko očekivao, probudio se prvi reket sveta i vratio izgubljeno. Delirijum na "Šatrijeu!!!!

3-4 Sigurniji Novak ovog puta, samo jedan poen osvojio je Serundolo u ovom gemu koji pripada Đokoviću.

2-4 Samouvereno deluje Argentinac, sada mu sve polazi od ruke.

2-3 BREJK! Francisko Serundolo ponovo oduzima servis srpskom asu, čime ga dovodi u krajnje nezavidan položaj. Osim što gubi u setovima (1:2), sada Novak mora da juri i svoj gem da vrati, kako ne bi bio eliminisan.

Foto: www.profimedia.rs

 

2-2 Ne popušta koncentracija Serundolu. Osim što ima prednost u setovima, Argentinac odoleva na svaku Noletovu "bačenu rukavicu".

2-1 Đoković stiže do drugog gema, ali uz manje komplikacije. Vodio je 40:0, da bi Francisko uzeo dva naredna poena, pa je srpski as morao još jednom da odservira za vođstvo u ovom periodu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

1-1 Brani se uspešno Argentinac, iako je prvi reket sveta mogao sada nešto više da učini. Prišao je na 30:40, ali je Serundolo "odgovorio" i izjednačio.

1-0 Sa "nulom" Nole osvaja prvi gem u četvrtom setu.

Na početku četvrtog seta servira Novak Đoković.

TREĆI SET

3-6 Kraj trećeg seta! Gubi Đoković i treći set, Serundolo je napravio rezultatski preokret i sada se on pita, samo ga još jedan deli od istorijskog četvrtfinala!

3-5 Dobar gem za Noleta, ipak, sada mu treba brejk da bi ostao u setu!

2-5 Ne dozvoljava Argentinac da Đoković vrati izugbljen servis. Brani brejk sigurno Francisko i stiže nadomak osvajanja seta.

2-4 Drži Novak sada svoj servis, ali Serundolo ima i dalje prednost stečenu u ranoj fazi trećeg perioda.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

1-4 ŠTETA! Imao je Novak vođstvo 30:15, slutilo je na brejk lopte, međutim, Francisko je nanizao tri poena i spasio se iz ne baš sjajne situacije.

1-3 Prekida Đoković seriju Argentinca od pet uzastopnih gemova, računajući i finiš drugog seta, kada je bilo 5:5, a od tada je Serundolo dominirao terenom.

0-3 Potvrđuje brejk 35. igrač sveta! Možda i najlakše od početka duela osvojio je gem.

0-2 NIKAKO NE VALJA! Francisko pravi brejk i ima lepu prednost. Iako je vodio 40:30, Đoković je dozvolio da njegov rival uzme sledeća tri poena i oduzme mu servis.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

0-1 Izvukao se Serundolo u uvodnom gemu. Imao je Novak priliku za brejk lopte, ipak, nije to dozvolio Argentinac. 

Francisko Serundolo servira na početku trećeg seta!

DRUGI SET

5-7 GOTOVO JE! Francisko je iskoristio drugu brejk priliku, 13. u meču i izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

5-6 Sa "nulom" Argetninac osvaja šesti gem, pa će Nole drugi put zaredom biti prinuđen da servira za ostanak u setu.

5-5 Nastavlja se drama u drugom setu. Nepogrešiv Đoković kada je najpotrebnije.

4-5 Serundolo je nikad bliži izjednačenju u setovima, sada Novak servira da bi produžio ovaj deo igre.

4-4 Ni 11. brejk priliku u meču nije realizovao Francisko! Ponovo je Đoković bio u problemu na svoj servis, međutim, sa tri dobra vezana poena skraćenom loptom majstorski je došao do izjednačenja!

3-4 Dolazi Serundolo do novog gema i ponovo vodi, ali reakcija na Novakovom licu nije obećavajuća!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

3-3 Bio je to najduži gem u meču! Uspeo je Novak da na iskustvo odbrani svoj servis, ali evidentno je da se i dalje otežano kreće.

2-3 Ne predaje se Serundolo, novi gem za Argentinca.

2-2 Nastavio je Nole meč i uspešno stigao do izjednačenja u drugom setu.

 

 

Novak je tražio medicinsku pomoć, jer je loše stao prilikom jednog udarca. Osetio je bol u kolenu! Sve je prouzrokovao očajan teren, na kome se konstantno proklizava.

 

 

 

1-2 Uzvraća Francisko, namerno je Nole izbacio lopticu u aut posle 0:40, kako bi se fokusirao na naredni gem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

1-1 Sve bolje i bolje igra Novak. Bez prilike Serundolo da zapreti, posle 40:15 usledio je prvi gem u drugom periodu.

0-1 Bio je u problemima Argentinac, imao zaostatak 0:30, ali se izvukao iz neprijatne situacije i poentirao.

Serundolo otvara servisom drugi set.

PRVI SET

6-1 NOLE EKSPRES! Savršen set za Đokovića, koji je dobio posle samo 34 minuta igre. Istina, mučio se srpski as u ovom poslednjem gemu, najdužem od početka meča, spasavao brejk prilike Argentinca i na kraju stigao do vođstva u setovima!

 

 

5-1 NOVI BREEEEEEEEEJK!!!! Ma sjajno igra Nole, ponovo je oduzeo servis Argentincu i ubedljivo grabi ka osvajanju prvog seta.

 

 

4-1 MAESTRALNO! Nema greške u Đokovićevoj igri. Kao od šale stiže do novog gema i povećao je vođstvo.

 

 

3-1 BREEEEEEEEEEEEEEEJK!!!!! Napravio je Novak u pravom trenutku brejk, iskoristio prvu priliku da oduzme rivalu servis na 40:30 i sada je u dobrom položaju!

2-1 Bilo je veoma opasno! Đoković je uspeo da spasi dve brejk lopte, jer je Francisko imao 15:40. Sa četiri vezana dobra servisa, srpski as se izvukao iz neprijatne situacije i odbranio se.

1-1 Stiže uz dosta problema Serundolo do prvog gema. Imao je Nole priliku da dođe do brejk lopti, ali Argentinac to nije dozvolio.

Kao i u prethodnim mečevima, Jelena Đoković bodri svog supruga:

 

 

1-0 Sjajan početak! Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem.

Krećemo! Novak otvara duel servisom!

PRE MEČA

16.03 - Odmah posle njega, izašao je najbolji teniser sveta Novak Đoković, ispraćen ogromnim ovacijama s tribina.

 

 

16.02 - Daleko manje aplauze dobio je Serundolo, koji je prvi kročio na teren.

15.54 - Đoković i Serundolo su u svlačionicama, spremni čekaju da izađu na teren Centralnog stadiona u Parizu.

15.32 - Imao je priliku Novak i da proćaska sa Tunišankom Ons Džaber, o teniskim temama, uoči izlaska na teren protiv Serundola.

 

 

15.28 - Pred Đokovićev meč nastao je incident u Bulonjskoj šumi i to na njegovom treningu, jer je stigla dojava o bombi. Proveravali su svaki ćošak i torbe koje su se našle tu. 

15.27 - Nole će u planiranom terminu izaći na Centralni teren stadiona "Filip Šatrije".

UVOD

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja pohod ka odbrani pehara na Rolan Garosu. Posle spektakularnog preokreta u meču protiv Lorenca Musetija iz Italije i pobede (3:2), prvi reket ATP liste imaće novu prepreku u liku Franciska Serundola iz Argentine.

Nole nikada nije imao priliku da igra protiv trenutno 35. igrača planete u dosadašnjem toku blistave karijere, pa mu se ukazuje šansa da uknjiži "novu recku" na spisku rivala koje je do sada pobeđivao.

S druge strane, najveća senzacija takmičenja u Bulonjskoj šumi je sve iznenadila u prošlom kolu, kada je Serundolo eliminisao Amerikanca Tomija Pola, koji je važio za favorita u tom meču.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Francisko Serundolo

Đoković je do osmine finala stigao pobedama nad Pjer Igom Erberom iz Francuske i Špancem Robertom Karbaljesom Baenom (sa po 3:0), dok je duel protiv Musetija igrao četiri i po sata, postavivši novi rekord drugog Grend slema u sezoni.

Argentinac je u prva dva kola rutinski preskočio Nemca Janika Hanfmana i kvalifikanta Filipa Mišolića (oba puta 3:0), dok je već u pomenutom susretu šesnaestine finala šokirao 14. tenisera sveta, Tomija Pola (SAD), savladavši ga 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading