POLICIJA UHVATILA DILERA NA DELU! Uhapšen muškarac (40) iz Kraljeva dok je prodavao drogu!

Autor:

Hronika

03.06.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. T. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

POLICIJA UHVATILA DILERA NA DELU! Uhapšen muškarac (40) iz Kraljeva dok je prodavao drogu!

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su M. T. (40) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, policija će protiv 36-godišnjeg Kraljevčanina podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je M. T. zatekla dok je prodavao drogu 36-godišnjaku, a kada je ovaj ugledao policijske službenike, bacio je paketić s kanabisom

Kod M. T. pronađena je manja količina kanabisa, a u pretresu njegovog stana takođe manja količina ove droge, kao i vagica za precizno merenje.

M. T. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Upotreba marihuane i opojnih droga predstavlja ozbiljan problem, s velikim brojem negativnih posledica, kako po pojedinca koji ih konzumira tako i po društvo u celini. Ove supstance mogu imati razarajuće efekte na fizičko, mentalno i socijalno zdravlje korisnika, kao i na njihovo okruženje.

Konzumiranje marihuane i opojnih droga može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Pušenje marihuane može izazvati oštećenje pluća, kao i povećati rizik od srčanih oboljenja. Osim toga, redovna konzumacija može dovesti do problema sa pamćenjem, koncentracijom i odlučivanjem. Takođe, postoji rizik od razvoja zavisnosti, što može imati dugoročne posledice po mentalno zdravlje korisnika.

Pored zdravstvenih rizika, posedovanje i konzumiranje ovih supstanci može imati ozbiljne posledice po društvo. Nelegalna trgovina drogom može dovesti do porasta kriminala i nasilja u zajednici. Takođe, velika potražnja za opojnim drogama podstiče ilegalnu proizvodnju i distribuciju, što može imati ozbiljne posledice po društvo u celini.

Posedovanje marihuane i opojnih droga često dovodi do sukoba sa zakonom. Zakonodavstvo u vezi sa ovim supstancama može biti strogo, te pojedinci koji budu uhvaćeni u posedu droge mogu biti suočeni sa ozbiljnim pravnim posledicama, uključujući novčane kazne, zatvorsku kaznu ili druge oblike kažnjavanja.

Kako bi se smanjila upotreba marihuane i opojnih droga, ključno je sprovesti efikasne programe prevencije i edukacije. Edukacija o štetnim efektima ovih supstanci može pomoći u smanjenju rizika od njihove zloupotrebe. Takođe, važno je pružiti podršku osobama koje se bore sa zavisnošću i omogućiti im pristup tretmanima i rehabilitaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading