RUSIJA MORA DA PLATI ZA ONO ŠTO JE PUTIN UNIŠTIO U UKRAJINI: Oglasio se Entoni Blinken, jednu rečenicu predsednik Rusije ZAUVEK će upamtiti

Autor:

Svet

14.05.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska će isporučiti dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u narednim danima i nedeljama, navodi se u današnjem saopštenju Jelisejske palate, nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao telefonom sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim

RUSIJA MORA DA PLATI ZA ONO ŠTO JE PUTIN UNIŠTIO U UKRAJINI: Oglasio se Entoni Blinken, jednu rečenicu predsednik Rusije ZAUVEK će upamtiti

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas tokom posete Kijevu da je ruski predsednik Vladimir Putin uništio Ukrajinu i stoga Rusija treba i mora da plati obnovu.

Prema njegovim rečima, SAD nameravaju da iskoriste svoju moć i upotrebe rusku imovinu (za obnovu Ukrajine), prenosi Rojters.

"Radimo sa našim partnerima iz G7 da bi se ruska zamrznuta državna sredstva iskoristila za otklanjanje štete koju je napravio Putin", rekao je Blinken tokom posete Kijevu.

Francuska će isporučiti dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u narednim danima i nedeljama, navodi se u današnjem saopštenju Jelisejske palate, nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao telefonom sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

"Predsednik Makron je ponovio rešenost Francuske da pruži svu neophodnu podršku. Takođe je bio u mogućnosti da iznese detalje o isporukama za naredne dane i nedelje u znak podrške ukrajinskim vojnim naporima“, navodi se u saopštenju.

Neimenovani zvaničnik Jelisejske palate odbio je da precizira šta bi isporuke mogle da uključuju, prenosi Rojters.

U svom razgovoru sa Zelenskim, Makron je istakao svoju podršku primirju tokom Olimpijskih igara u Parizu ovog leta, što bi podrazumevalo da, kako se navodi, Rusija "prekine svoje operacije" i da se preduzmu "sve korisne diplomatske inicijative" za otvaranje pregovora, navodi se u saopštenju francuskog predsedništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading