ODJEKUJU SIRENE U HRVATSKOJ! Kuća gori u plamenu! Jezivo nevreme OPUSTOŠILO komšiluk! Poplave na svakom koraku! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.05.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj je danas proglašen žuti meteoalarm

ODJEKUJU SIRENE U HRVATSKOJ! Kuća gori u plamenu! Jezivo nevreme OPUSTOŠILO komšiluk! Poplave na svakom koraku! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/KAportal Karlovac

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevreme, upozoravajući na moguće bujične poplave i izražene pljuskove praćene grmljavinom.

Ovo upozorenje je rezultat jakih padavina i olujnih vetrova koji su zahvatili delove Hrvatske.

Velika poplava u Zaboku

U okolini Varaždina, grad je izazvao zastoje u saobraćaju na autoputu koji povezuje ovaj grad sa Zagrebom.

Provala oblaka iznad Zagorja dovela je do obilnih padavina, posebno na području Zaboka gde je Kolodvorska ulica bila potpuno poplavljena.

Ogromno nevreme u Karlovcu

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i gradom pogodilo je karlovačku regiju, uz izveštaje o slomljenim granama i poplavljenim ulicama.

Nažalost, udar groma izazvao je požar u kući, praćen nizom eksplozija nepoznatog eksplozivnog materijala, pri čemu je jedan vatrogasac povređen.

 

 

Intervencija i šteta

Gradom odjekuju sirene, a interventne službe su na terenu, pružajući pomoć ugroženim područjima.

Podvožnjak na Rakovcu je poplavljen, automobili su zapeli u vodi, a delovi grada su pretrpeli velike štete. Nepovoljne vremenske prilike dovele su do prekida električne energije u Dubovcu i Borlinu, dok su vatrogasci i dalje angažovani na gašenju požara izazvanog udarom groma.

S obzirom na kritičnu situaciju, Vodovod i kanalizacija apeluju na oprez, upozoravajući građane na urbanu poplavu i opasnost od srušenog drveća. Sve raspoložive službe Vik-a su na terenu, angažovane na obezbeđenju sigurnosti i pružanju pomoći ugroženim područjima.

Ova nevremena su nanela značajnu materijalnu štetu, ali su takođe pokazala i spremnost i brzu reakciju službi za vanredne situacije u suočavanju sa izazovima koje donose ekstremni vremenski uslovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading