PREOKRET NA SUĐENJU TRAMPU?! Stormi Danijels PRETILA bivšem američkom predsedniku! Sutra je KLJUČNI DAN suđenja - BITI ILI NE BITI!

Autor:

Svet

28.05.2024

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i advokat Donalda Trampa - Tod Blanš

PREOKRET NA SUĐENJU TRAMPU?! Stormi Danijels PRETILA bivšem američkom predsedniku! Sutra je KLJUČNI DAN suđenja - BITI ILI NE BITI!

Foto: Tanjug-AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp bio je u centru pažnje današnjeg ročišta, gde je njegov advokat Tod Blanš tvrdio da Tramp nije prikrio tajnu isplatu novca porno glumici Stormi Danijels.

Blanš je istakao da je Danijels pretila Trampu kako bi iznela priču o njihovom navodnom susretu, te da je Tramp isplatio novac kako bi zaštitio svoju porodicu, a ne predsedničku kampanju 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson, Pool

Donald Tramp

 

Tužioci sa Menhetna tvrde da je isplata od 130.000 dolara ekvivalentna vanpropisnom doprinosu za kampanju, što će se dodatno razmatrati tokom suđenja.

Stormi Danijels je svedočila da je bila u seksualnoj vezi sa Trampom i da joj je on tajno isplatio novac kako bi ćutala tokom predsedničke kampanje 2016, dok Tramp negira ovu tvrdnju.

Sumiranje svedočenja

Tužioci će kasnije tokom dana sumirati svedočenja Stormi Danijels, Trampovog bivšeg advokata Majkla Koena i drugih svedoka kako bi dokazali Trampovu navodnu krivicu prema američkom zakonu, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, File

Stormi Danijels

 

Blanš je porotnicima poručio da ne mogu da se oslone na svedočenja Danijels i Koena, dok bivši advokat Koen tvrdi da je isplatu obavio svojim novcem, koji mu je kasnije vraćen, a zabeležena je u Trampovoj poslovnoj evidenciji kao uplata za advokatske usluge.

Trampova sudbina

Zasedanje porote moglo bi da započne već sutra, a Tramp bi mogao da postane prvi predsednik u istoriji SAD koji je krivično osuđen.

Ipak, nezavisno od ishoda suđenja, Donald Tramp će ostati u trci za predsednika. Ovo suđenje privlači veliku pažnju javnosti i predstavlja važan trenutak u političkoj istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading