KINA OBJAVILA SIMULACIJU INVAZIJE NA TAJVAN! Ostrvljanima se ne piše dobro, Ameri gutaju KNEDLE! Peking poslao zastrašujuću poruku! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.05.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova situacija predstavlja značajan izazov za odnose između Kine i Tajvana

KINA OBJAVILA SIMULACIJU INVAZIJE NA TAJVAN! Ostrvljanima se ne piše dobro, Ameri gutaju KNEDLE! Peking poslao zastrašujuću poruku! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@TaiwanNewsEN

Istočna komanda Narodne oslobodilačke armije Kine nedavno je objavila video simulaciju svojih raketnih snaga koje izvode masivan napad na Tajvan.

Simulacija od 70 sekundi napravljena je kombinacijom animacije i snimaka i prikazuje ratne brodove, kopnene lansere raketa i lovce koji lansiraju talase projektila na ostrvo.

U videu se navodi: "Uništite stub nezavisnosti Tajvana! Udarite na bazu tajvanske nezavisnosti! Prekinite krvotok tajvanske nezavisnosti".

Vojne vežbe oko Tajvana

Video je objavljen u vreme kada je Kina izvodila vojne vežbe "Joint Sword-2024A" oko Tajvana.

Borbeni avioni su tokom vežbi potpuno opkolili Tajvan. Vežbe su usledile nakon što je novi predsednik Tajvana Laj Čing Te položio zakletvu i odmah napao kinesku vladajuću partiju u svom inauguracionom govoru.


Peking je osudio njegove izjave kao "priznavanje nezavisnosti" i rasporedio svoje snage kao "snažnu kaznu za separatističke akte snaga koje se bore za nezavisnost Tajvana".

 

 

Reakcija predsednika Tajvana

Predsednik Laj Čing Te odbacuje tvrdnje Pekinga o suverenitetu i kaže da samo narod Tajvana može odlučiti o svojoj budućnosti.

Nekoliko puta je nudio razgovor, ali je odbijen. Govoreći na sastanku svoje vladajuće Demokratske progresivne partije (DPP) u južnom gradu Tajnanu, Laj je pozvao Kinu da "deli veliku odgovornost za regionalnu stabilnost sa Tajvanom".

Ova situacija predstavlja značajan izazov za odnose između Kine i Tajvana, i može imati dugoročne posledice na političku i vojnu stabilnost u regionu.

Obe strane zadržavaju svoje tvrde stavove, što dodatno komplikuje situaciju i otežava pronalaženje mirnog rešenja.

Razvoj događaja će sigurno privući pažnju međunarodne zajednice i pratitiće se sa velikom pažnjom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading