VELIKA POBEDA DONALDA TRAMPA! Pokušali su da mu ZAČEPE USTA, ali im nije pošlo za rukom! ODUVAO ih na suđenju!

Autor:

Svet

28.05.2024

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim Džeka Smita je citirao "nekoliko namerno izlažiranih i zapaljivih izjava"

VELIKA POBEDA DONALDA TRAMPA! Pokušali su da mu ZAČEPE USTA, ali im nije pošlo za rukom! ODUVAO ih na suđenju!

Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Sudija Ejlin Kenon optužila je specijalnog tužioca Džeka Smita da je uputio "zlonamerni" zahtev da se bivšem predsedniku Donaldu Trampu uvede zabrana davanja izjava nakon njegove tvrdnje da je FBI bio ovlašćen da puca na njega tokom pretresa u Mar-a-Lagu.

Savezni sudija presudio je protiv Smita, rekavši da savezni tužioci nisu pokazali "profesionalnu etiku" kada su razgovarali sa advokatima odbrane neposredno pre početka vikenda.

Smitov tim je zatražio od sudije da nametne zabranu govora Trampu zbog davanja zapaljivih izjava nakon što je Tramp govorio o raciji FBI na Mar-a-Lago u slučaju poverljivih dokumenata.

- Sud smatra da pro forma "poveravanje" specijalnog tužioca u potpunosti nema sadržaj i profesionalnu etiku - napisala je Kenon, Trampov sudija kojeg je Senat potvrdio nekoliko dana nakon izbora 2020. godine.

- Ne treba ni spominjati da smisleno dodeljivanje nije površna vežba - rekla je ona. 

Trampove izjave usledile su nakon što je otkrivena nezapečaćena dokumentacija u vezi sa "upotrebom smrtonosne sile" u vezi sa potragom za poverljivim dokumentima u kući bivšeg predsednika. 

Uključuje standardni jezik u kojem se navodi da su agenti planirali da donesu "Oružje za standardno izdavanje", "municiju", "Lisice" i da na primer, "Službenici za sprovođenje zakona u Ministarstvu pravde mogu da upotrebe smrtonosnu silu kada je to potrebno".

Odluka je doneta nedeljama nakon što je Kenon odložila suđenje Trampu na neodređeno vreme, navodeći kao razlog probleme pre suđenja i klasifikaciju i odloživši zakazani datum početka 20. maja. 

Sudije su nametnule Trampu i druge slučajeve, uključujući i svedočenje Stormi Danijels za tajni novac, koje je u toku na Menhetnu.

Tim Džeka Smita je citirao "nekoliko namerno izlažiranih i zapaljivih izjava" u sopstvenom podnesku. Rekli su da je to ostavilo "krajnje pogrešan utisak" da su u pitanju "saučesnici u zaveri da se on ubije".

Smit je želeo da izmeni Trampove uslove puštanja na slobodu i naveo je rizik od "pretnji, nasiljem i uznemiravanjem".

Trampov tim se žestoko usprotivio traženoj naredbi, koju su nazvali neustavnom.

- Zahtev je vanredan, bez presedana i neustavan - napisali su advokati na čelu sa Krisom Kiseom, piše Daily Mail.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading