BIVŠI SVEŠTENIK OSUĐEN! Mališane zvao da igraju igrice i razgovaraju, pa ih seksualno zlostavljao!

Autor:

Svet

28.05.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužba navodi da se zlostavljanje dogodilo u svešteničkom domu

BIVŠI SVEŠTENIK OSUĐEN! Mališane zvao da igraju igrice i razgovaraju, pa ih seksualno zlostavljao!

Foto: pixabay.com

Danas je bivši sveštenik iz okoline Milana, Emanuele Tempesta, osuđen na šest i po godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika, kako prenosi Ansa. Tempesta je prvobitno uhapšen 2021. godine, a tužiteljka Martina Melita je zahtevala kaznu od 11 godina zatvora.

Osim zatvorske kazne, bivšem svešteniku je zabranjeno da boravi u blizini škola i mesta na kojima se nalaze maloletnici. Takođe, dužan je da isplati kompenzacije za 20 oštećenih u iznosu između 750 i 2.000 evra.

Optužba navodi da se zlostavljanje dogodilo u svešteničkom domu, gde su deca bila pozvana da igraju video igrice ili da razgovaraju. Maloletnici, koji su u vreme zlostavljanja bili stari između 7 i 11 godina, saslušani su u pretkrivičnom postupku. Tempesta negira optužbe, a Ansa navodi da se očekuje da će uložiti žalbu na presudu. Ovakve presude imaju za cilj da pravda bude zadovoljena i da se počinioci ovakvih gnusnih dela privedu odgovornosti, a žrtvama pruži podrška i pravda.

Seksualno zlostavljanje maloletnika je oblik seksualnog zlostavljanja koji se odnosi na neželjene seksualne aktivnosti ili radnje koje se sprovode protiv volje ili bez pristanka osobe koja je maloletna, odnosno osobe koja nije dostigla zakonsku starosnu granicu za pristanak na seksualne aktivnosti. Ovo može uključivati različite oblike seksualnog nasilja kao što su silovanje, napastvovanje, seksualno uznemiravanje, eksploatacija, prisila na gledanje pornografskog materijala ili bilo kakvo neželjeno dodirivanje ili seksualne aktivnosti.

Seksualno zlostavljanje maloletnika predstavlja ozbiljan oblik zlostavljanja i kršenja ljudskih prava, a često može izazvati ozbiljne psihološke, emocionalne i fizičke posledice kod žrtava, kao i trajne traume. Države širom sveta imaju zakone i propise koji štite maloletnike od seksualnog zlostavljanja i pružaju podršku žrtvama kako bi se osigurala njihova sigurnost i pravda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading