RUSI ZADALI STRAHOVIT UDARAC STRANIM PLAĆENICIMA: "Legija stranaca" potučena do nogu, ali to nije sve!

Autor:

Svet

25.04.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe su uništile veliki broj ukrajinskih vojnika i vojne opreme

RUSI ZADALI STRAHOVIT UDARAC STRANIM PLAĆENICIMA: "Legija stranaca" potučena do nogu, ali to nije sve!

Foto: mil.ru

Rusko Ministarstvo odbrane je na današnjem brifingu iznelo je nove detalje o trenutnoj situaciji duž cele linije fronta u Ukrajini.

Prema današnjem izveštaju, ruska vojska je od početka specijalne vojne operacije uništila više od 23.000 ukrajinskih dronova, prenosi Sputnjik.

Tokom prethodnog dana, ruski sistemi PVO oborili su 200 dronova ukrajinske vojske. U međuvremenu, grupa "Istok“ zauzela je povoljnije položaje, Ukrajina je izgubila do 90 vojnika.

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

 

Tokom proteklog dana, ukrajinske snage su izgubile do 350 vojnika u zoni odgovornosti grupe "Centar". Ruske snage nanele su snažan poraz plaćenicima "Legije stranaca".

Grupa "Zapad“ osvojila je povoljnije položaje i porazila živu silu i tehniku pet brigada ukrajinske vojske. Grupa "Dnjepar" je za jedan dan porazila živu silu i tehniku pet ukrajinskih brigada, a poginulo je do 30 ukrajinskih vojnika, piše Sputnjik.

Foto: YouTube/ Investigations et Enquêtes/Printscreen

Legija stranaca

 

Ministarstvo odbrane Ukrajine: Vojni pozivi neće biti uručivani u inostranstvu

Ukrajinski teritorijalni centri za regrutaciju i socijalnu podršku (TCC SP) neće raditi u inostranstvu, a dostavljanje poziva vojno sposobnim muškarcima u inostranstvu izgleda nerealno, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Ukrajine Dmitro Lazutkin za radio Svoboda.

- TCC neće raditi u inostranstvu. Ministarstvo odbrane ne može da komentariše pojedine postupke Ministarstva spoljnih poslova. Uručenje sudskih poziva u inostranstvu izgleda prilično nerealno - rekao je Lazutkin.

 

 

Portparol Ministarstva odbrane objašnjava da će nakon stupanja na snagu novog zakona o mobilizaciji muškaraca regrutnog uzrasta u Ukrajini i inostranstvu biti moguće ažurirati podatke o vojnoj registraciji u roku od 60 dana, posebno elektronskim putem.

Na pitanje da li to znači da muškarci iz inostranstva ne moraju da se vraćaju u Ukrajinu da bi ažurirali svoje podatke, Lazutkin je odgovorio potvrdno.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajinska vojska

 

- Nije potrebno doći u Ukrajinu, ali ako čovek želi da brani otadžbinu i želi da se pridruži Odbrambenim snagama, onda je jasno da vredi doći u Ukrajinu... Za one koji su u inostranstvu, imaće priliku da ažuriraju podatke o vojnoj registraciji u konzularnim predstavništvima, kao i preko elektronskog kabineta - precizirao je portparol Ministarstva odbrane, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading