ŽIGMANOV UPUTIO ČESTITKU ZA VASKRS PATRIJARHU, EPISKOPIMA I SVIM VERNICIM! ''Poslednju reč ima život – život onoga koji je bio mrtav, a vaskrsom je postao nanovo živ''

Autor:

Vesti

05.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

ŽIGMANOV UPUTIO ČESTITKU ZA VASKRS PATRIJARHU, EPISKOPIMA I SVIM VERNICIM! ''Poslednju reč ima život – život onoga koji je bio mrtav, a vaskrsom je postao nanovo živ''

Foto: Tanug/ SAVA RADOVANOVIC

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je čestitku za patrijarhu, episkopima i svim vernicima najbrojnije ckrve u Srbiji, zatim Rumunske pravoslavne crkve, kao i katolicima istočnog obreda.

- A ako Hristos nije ustao, onda je prazna propoved naša, prazna je i vera naša. Na istini da je Hristos vaskrsao zasniva se i nada hrišćana 'jer, kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Hristu svi oživeti'. To svim hrišćanskim vernicima jasno kazuje da činom Hristovog vaskrsenja smrt nema poslednju reč u ljudskim životima. Poslednju reč ima život – život onoga koji je bio mrtav, a vaskrsom je postao nanovo živ - naveo je on i dodao da na taj način, po Živomu svi hrišćani smeju da se nadaju večnome životu. 

Žigmanov je pourčio da nam zato Hristovo vaskrsenje treba biti podsetnik da cenimo dostojanstvo života svakog čoveka i da naši međusobni odnosi budu utemeljeni na vrednostima dobra, ljubavi i pravednosti! 

- Sa tim mislima, svim hrišćanima koji slave Vaskrs po julijanskom kalendaru, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, i u svoje lično ime, želim blagoslovene ove svete dane uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse! - naveo je Žigmanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading