NA PRAVOJ STE STRANI ISTORIJE: Bivši kandidat za predsednika SAD iznenada poslao PREJAKU poruku američkim studentima

Autor:

Svet

04.05.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji kandidat za predsednika Amerike i sam je jednom bio student i tada je i hapšen

NA PRAVOJ STE STRANI ISTORIJE: Bivši kandidat za predsednika SAD iznenada poslao PREJAKU poruku američkim studentima

Foto: youtube.com/The Telegraph

Američki senator Berni Sanders poručio je članovima studentskog pokreta, koji podržavaju Palestince i protestuju na američkim univerzitetskim kampusima, da su "na pravoj strani istorije".

"Te 1962. godine organizovali smo mirne proteste kako bismo okončali rasističku politiku na Univerzitetu u Čikagu. A 1963. sam uhapšen protestujući protiv škola koje su izdvajale đake po rasi", napisao je Sanders na platformi X (Tviter) i dodao: "Ali bili smo u pravu. Ponosan sam što vidim studente kako protestuju protiv rata u Gazi. Ostanite mirni i fokusirani".

Prethodnih dana, na brojnim univerzitetima u SAD, studenti su protestovali podržavajući Palestince i tražeći kraj rata u Gazi, zbog čega je u pojedinim gradovima došlo do nereda i hapšenja.

Američka vojska saopštila je danas da privremeno zaustavlja izgradnju plutajućeg pristaništa zbog vremenskih uslova i da će nastaviti da ga gradi u izraelskoj luci Ašdod.

Pristanište će, kada bude izgrađeno, biti postavljeno pored obale Gaze u pokušaju da se ubrza protok humanitarne pomoći u enklavu, preneo je Rojters.

Predviđeni jaki vetrovi i talasi na moru izazvali su nesigurne uslove za vojnike koji rade na površini delimično izgrađenog pristaništa, navodi se u saopštenju američke vojske.

Delimično izgrađeno pristanište i vojni brodovi koji su učestvovali u njegovoj izgradnji preselili su se u luku Ašdod, gde će se montaža nastaviti, dodaje se u saopštenju.

Ranije ove nedelje, Pentagon je saopštio da je izgrađeno oko 50 odsto pristaništa.

Svih 2,2 miliona ljudi u Gazi nema dovoljno hrane, a polovina stanovništva je na ivici gladi, prema podacima organizacije Integrisana klasifikacija faza bezbednosti hrane (IPC).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading