UKRAJINSKE SNAGE NAPUSTILE POLOŽAJE! Elitna vojna formacija ODBILA da posluša naređenje!

Autor:

Svet

24.04.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi tektonski potresi unutar ukrajinskih trupa i u okviru komandnih struktura Kijeva

UKRAJINSKE SNAGE NAPUSTILE POLOŽAJE! Elitna vojna formacija ODBILA da posluša naređenje!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajinske mehanizovane brigade napustile svoje položaje bez naređenja.

Prema izveštaju časopisa "Forbs", u poslednjih nekoliko nedelja, dve mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, 115. i 67., napustile su svoje položaje bez naređenja.

Ova situacija, kako ističe list, predstavlja sistemski problem, posebno imajući u vidu da je 115. mehanizovana brigada bila poznata kao jedna od najboljih u ukrajinskoj vojsci, preneo je Sputnjik.

Časopis "Forbs" naglašava da je odlazak 115. mehanizovane brigade sa svojih položaja drugi takav slučaj na istočnom frontu u poslednjih nekoliko nedelja.

Ova činjenica ukazuje na dublje probleme unutar ukrajinske vojske i ističe ozbiljnost situacije.

Prva jedinica koja je napustila svoje položaje bila je 67. mehanizovana brigada, koja se borila u rejonu sela Časiv Jar.

Razlog ovog poteza bio je, kako se navodi u članku, sukob unutar komande, što je dovelo do poraza ove jedinice, piše Sputnjik.

Podsetimo, list "Vašington post" nedavno je objavio članak u kojem se navodi da bi taktičke balističke rakete "Atakams" i dodatna sredstva za protivvazdušnu odbranu iz novog paketa pomoći u vrednosti od 61 milijardu dolara mogle da značajno promene situaciju za ukrajinske oružane snage na bojnom polju.

Prema visokom zvaničniku američke administracije, očekuje se da će "Atakams" poremetiti logistiku Rusije na frontu, primoravajući je da preispita svoju dugoročnu strategiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading