IZRAELSKA POLICIJA ULETELA U MASU PRAVOSLAVNIH VERNIKA U JERUSALIMU! Usledila je nedopustiva BRUTALNOST, jedan čovek im je bio TRN U OKU! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.05.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užas i nemile scene u Hramu Groba Gospodnjeg u Jerusalimu

IZRAELSKA POLICIJA ULETELA U MASU PRAVOSLAVNIH VERNIKA U JERUSALIMU! Usledila je nedopustiva BRUTALNOST, jedan čovek im je bio TRN U OKU! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter

Današnji dan u Jerusalimu obeležen je incidentom u Hramu Groba Gospodnjeg, gde su izraelske snage uhapsile člana obezbeđenja grčkog konzula tokom proslave Blagodatne subote.

Prema izjavama očevidaca, izraelska policija je fizički napala muškarca i potom ga uhapsila, što je izazvalo nemire među vernicima Grčke pravoslavne crkve koji su prisustvovali svečanoj službi predvođenoj patrijarhom Teofilom III.

Proslava Blagodatne subote

Proslava Blagodatne subote danas je izostala u hrišćanskim crkvama u Palestini koje Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, zbog konflikta u Pojasu Gaze.

Ovo je izazvalo dodatnu napetost i nezadovoljstvo među vernicima, koji su želeli da obeleže ovaj verski praznik na miran i svečan način, preneo je Tanjug.

Video snimak napada možete pogledati OVDE.

Patrijarh Teofil III predvodi svečanu službu

Patrijarh jerusalimski i cele Palestine i Jordana, Teofil III, predvodio je svečanu službu u Hramu Groba Gospodnjeg pred vernicima Grčke pravoslavne crkve.

Ova svečanost bila je značajna za vernike, ali je iznenada prekinuta incidentom i hapšenjem člana obezbeđenja, ostavljajući prisutne u šoku i neizvesnosti.

Situacija u Jerusalimu danas je bila obeležena neočekivanim događajima i napetošću, a incident u Hramu Groba Gospodnjeg dodatno je uznemirio vernike i javnost.

Očekuje se dalji razvoj događaja i reakcije relevantnih institucija na ovaj neželjeni incident.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading