SPEKTAKL U PRESTONICI: Kula Beograd zasijala u vaskršnjim simbolima! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.05.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaskrsenje Hristovo je praznik koji slavi povratak Isusa Hrista iz mrtvih, što predstavlja centralnu tačku hrišćanske vere.

SPEKTAKL U PRESTONICI: Kula Beograd zasijala u vaskršnjim simbolima! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/kula_belgradeиbelgradewaterfron

Danas, na Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, vernicima je upućena specijalna čestitka sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu. Belgrade Waterfront je saopštio da je na zgradi prikazan tradicionalni verski pozdrav "Hristos voskrese", simbol praznika Hristovog vaskrsenja. Osim ovog pozdrava, na Kuli Beograd su zasijali dobro poznati uskršnji simboli poput krsta i jaja, koji su vekovima deo običaja pravoslavnih hrišćana tokom ovog praznika.

Na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, Kuli Beograd, osvanuli su uskršnji simboli poput krsta i jaja, koji igraju značajnu ulogu u obeležavanju pravoslavnog Vaskrsa. Ovi simboli su deo bogate tradicije i predstavljaju ljubav, život, praštanje i mir - ključne elemente ovog praznika.

Vaskrsenje Hristovo je praznik koji slavi povratak Isusa Hrista iz mrtvih, što predstavlja centralnu tačku hrišćanske vere. Ovaj praznik se obeležava sa posebnim poštovanjem i radošću među pravoslavnim vernicima, a specijalna čestitka sa Kule Beograd dodatno je ojačala duh prazničnog raspoloženja među vernicima.

 

 

Belgrade Waterfront je uputio posebnu čestitku vernicima povodom Vaskrsa, ističući značaj ovog praznika i želeći svima srećne praznike. Gest poput ovog dodatno ukazuje na važnost poštovanja i razumevanja različitih verskih i kulturnih tradicija u savremenom društvu.

Uskršnji simboli poput jaja i krsta imaju duboko ukorenjeno značenje u pravoslavnoj tradiciji. Jaja simbolizuju novi život, obnavljanje i radost, dok krst predstavlja centralni simbol hrišćanstva - simbol Isusovog raspeća i vaskrsenja. Ovi simboli su neizostavan deo prazničnog obeležavanja Vaskrsa među pravoslavnim vernicima.

Specijalna čestitka sa Kule Beograd i osvetljeni uskršnji simboli predstavljaju lep gest koji je unapredio praznično raspoloženje među pravoslavnim vernicima. Ova inicijativa Belgrade Waterfront-a pokazuje poštovanje prema tradiciji i verskim običajima, ističući važnost zajedništva i razumevanja u savremenom društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (31)

Loading
Boki

05.05.2024 22:47

Prava poruka za najlepsi praznik,prelepa slika

Djura

05.05.2024 22:48

Fantasticno...bravo

Lazar

05.05.2024 22:48

Ponosni smo na izgled srpske prestonicem

Nikola

05.05.2024 22:49

Naš, a najlepši.