MADRID IMA NOVOG KRALJA: Rus pokorio špansku prestonicu - Rubljov stigao do titule nakon preokreta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pune dve decenije, MAdrid se pokorio ruskom teniseru.

MADRID IMA NOVOG KRALJA: Rus pokorio špansku prestonicu - Rubljov stigao do titule nakon preokreta!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Andrej Rubljov uspeo je da osvoji titulu na Mastersu u Madridu nakon velike borbe sa Feliksom Ože-Alijasimom. Nakon skoro tri sata meča, Rubljov je uspeo da pobedi sa rezultatom 6:4, 5:7, 5:7. Ovo je drugi masters pehar u karijeri za osmog igrača sveta, koji je prethodno trijumfovao prošle godine u Monte Karlu.

Rubljov, koji ima 27 godina, sada ima ukupno 16 osvojenih titula u karijeri, od kojih je druga stigla upravo u 2024. godini nakon pobede u januaru u Hong Kongu. Sa druge strane, mladi Kanađanin Ože-Alijasim je poražen u svom prvom masters finalu i ostao je na pet osvojenih trofeja u karijeri, a ove godine još uvek nije uspeo da osvoji nijednu titulu.

 

 

Ovo je prvi put da je Andrej Rubljov stigao do pehara u španskoj prestonici, čime je prekinuta dvogodišnja dominacija Karlosa Alkaraza. Takođe je interesantno napomenuti da prvi put nakon dve decenije jedan ruski teniser osvaja Masters u Madridu. Pre njega je to učionio, sada već davne 2004. godine Marat Safin pobedivši u velikom finalu Argentinca Davida Nalbandijana rezultatom 3:0 (6:2, 6:4, 6:3).

Nakon završetka turnira u Madridu, teniska elita se seli u Rim gde će se uskoro održati novi masters. Učesnici ovog turnira uključuju Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dok su zbog povreda svoje učešće otkazali Janis Siner i Karlos Alkaraz.

Rubljovljeva pobeda u Madridu definitivno će dodatno uzbuditi tenisku scenu i podići tenzije pred nadolazeći turnir u Rimu. S obzirom na uzbudljivu sezonu koja je pred nama, ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju nastavak takmičenja i nove vrhunske duele na terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading