"UKRAJINCI BI MOGLI DA IZGUBE DO KRAJA 2024." Dramatičan apel šefa CIA za pomoć Kijevu, objasnio šta bi značila u praksi

Autor:

Svet

19.04.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz dodatnu pomoć SAD, rekao je Berns, ukrajinske snage mogu da se održe na bojnom polju 2024.

"UKRAJINCI BI MOGLI DA IZGUBE DO KRAJA 2024." Dramatičan apel šefa CIA za pomoć Kijevu, objasnio šta bi značila u praksi

Foto: Credit: CNP/AdMedia / ADMedia / Profimedia

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), Vilijam Berns, izjavio je da bi bez vojne pomoći SAD Ukrajina mogla da doživi značajne neuspehe u ratu sa Rusijom.

Ukrajinci su "trenutno u teškoj situaciji na bojnom polju", rekao je Berns tokom sesije pitanja i odgovora na Forumu Buš centra o liderstvu u Dalasu, preneo je CBS News.

Uz dodatnu pomoć SAD, rekao je Berns, ukrajinske snage "mogu da se održe na bojnom polju 2024. i da nastave da nanose štetu udarima na Krim i protiv Crnomorske flote".

Berns je dodao da bi "uz podsticaj koji bi došao sa vojnom pomoći, praktično i psihološki, Ukrajinci bili u potpunosti sposobni da se održe do 2024. i da probiju Putinov arogantni stav da je vreme na njegovoj strani".

- Bez dodatne pomoći, slika je mnogo strašnija - rekao je Berns.

On je istakao da smatra da postoji veoma realan rizik da bi Ukrajinci mogli da izgube na bojnom polju do kraja 2024. ili barem da Putina dovedu u poziciju da on suštinski diktira uslove političkog rešenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading