"JOŠ UVEK IMA DOBRIH LJUDI": Novosađanka pronašla novac na ulici, pa odlučila da ga vrati vlasniku! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.05.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena iz Novog Sada oduševila Srbiju svojim poštenjem

"JOŠ UVEK IMA DOBRIH LJUDI": Novosađanka pronašla novac na ulici, pa odlučila da ga vrati vlasniku! (FOTO)

Foto: shutterstock

Jedna Novosađanka postala je tema razgovora na društvenim mrežama nakon što je odlučila da vrati izgubljeni novac koji je pronašla na ulici. Njen plemeniti gest privukao je pažnju korisnika Instagrama i izazvao lavinu pozitivnih komentara.

Na poruci koju je okačila na nepoznatoj lokaciji u Novom Sadu, ovaj anonimni dobročinitelj je napisao:

- Pronašla sam vaš novac na uglu sa ulicom Novosadskog sajma.

Ovaj gest, koji je retkost u današnjem društvu, izazvao je divljenje kod mnogih korisnika društvenih mreža.


Ono što je posebno istaknuto jeste činjenica da je Novosađanka, kao svojevrsnu proveru, zahtevala da se navede šta je bilo na računu koji je pronađen uz novac, kao i ostavila svoj broj mobilnog telefona. Ovakav zahtev dodatno naglašava iskrenu nameru da se pronađe vlasnik novca i vrati mu izgubljeno.

Korisnici Instagrama su se oduševili ovim gestom, što je vidljivo iz njihovih komentara ispod objave. Mnogi su istakli da ovakva dela vraćaju veru u ljude i da su ohrabreni da i sami pruže pomoć drugima u sličnim situacijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Još uvek ima dobrih ljudi, piše na postu koji je podelila Instagram stranica 192_rs. 

 - Svaka čast. Sve veća zloba u svetu i narodu tera nas na jedinstvo i da pomazemo jedni drugome, tako i treba... Ovakva dela vraćaju veru u ljude...

Kako biste vi postupili u sličnoj situaciji?

Ova priča nas navodi na razmišljanje o tome kako bismo se mi sami postavili u sličnoj situaciji. Da li bismo pokazali istu plemenitost i iskrenu nameru da vratimo izgubljeno? Kako bismo reagovali kada bismo na ulici pronašli novac ili neki drugi vredan predmet?

Ponekad nam ovakvi primeri služe kao podsetnik da uvek treba slediti svoju savest i postupiti onako kako bismo želeli da neko postupi prema nama. Možda je upravo ova Novosađanka podsticaj da budemo bolji i da se ugledamo na njenu plemenitu gestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading