GRAĐEN VIŠE OD DESET GODINA U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Pogledatjte Lukašenkov kompleks u Sočiju, sve pršti od luksuza i raskoši (FOTO)

Autor:

Svet

02.05.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj skriveni "azilni" grad Aleksandra Lukašenka izaziva veliku pažnju javnosti

GRAĐEN VIŠE OD DESET GODINA U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Pogledatjte Lukašenkov kompleks u Sočiju, sve pršti od luksuza i raskoši (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Prema nezavisnom beloruskom portalu Belsat News, predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, navodno je izgradio skriveni kompleks na izolovanom šumskom području oko crnomorskog rezidencijalnog Putinovog letovališta Soči, na području zvanom Crvena poljana (Krasnaja poljana).

Izveštaji navode da je kompleks izgrađen u najvećoj tajnosti tokom više od deset godina, a zauzima impozantnih 97.248 kvadratnih metara.

Kompleks uključuje različite građevine koje zauzimaju ukupno 7.434 kvadrata. Osim toga, tu su i restoran, hotel, tri bazena, atomsko sklonište, podzemne garaže, raskošni "bungalovi" optočeni mramorom i drvom. Potrebno je istaći da su ove zgrade opremljene italijanskim nameštajem, francuskom keramikom, nemačkim aparatima, japanskom i kineskom tehnikom.

U sklopu kompleksa nalazi se hotel sa restoranom i kuhinjom, tri VIP vile, hotel sa apartmanima, lovačka "kućica", sportska dvorana, zatvoreni i otvoreni bazeni, ruska i turska sauna, salon za masažu i pedikir, fitness dvorana, bioskop, kao i klizalište za hokej.

Zanimljivo je da kompleks sadrži desetak kamina, sala za bankete, ambulantu, heliodrom, kao i prostorije namenjene straži i zaštiti. Takođe, tu su i posebno opremljene kuhinje, trpezarije, kao i prostorije namenjene ljudima sa posebnim potrebama.

Ovaj skriveni "azilni" grad Aleksandra Lukašenka izaziva veliku pažnju javnosti, kako zbog neverovatnih luksuznih pogodnosti koje nudi, tako i zbog činjenice da je izgrađen u velikoj tajnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading