IMAM VELIKO BREME U PARTIZANU: Golman Aleksandar Jovanović otvorio dušu zbog svega što se dešava u Humskoj

Autor:

Sport

02.05.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U krizi smo, potrebna nam je ta jedna pobeda posle četiri poraza, rekao je čuvar mreže pred današnji duel sa Vojvodinom.

IMAM VELIKO BREME U PARTIZANU: Golman Aleksandar Jovanović otvorio dušu zbog svega što se dešava u Humskoj

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana napravili su od gotovog veresiju i od devet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu u Superligi jesenas praktično ostali bez ičega ove sezone. Crveno-beli su prvi na tabeli i samo je pitanje dana kada će overiti sedmu titulu u nizu, dok crno-belima predstoji borba sa TSC za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabranici Alberta Nađa, koji zvanično debituje na klupi kao prvi trener "parnog valjka", imaće priliku protiv Vojvodine od 16.55 da prekinu crnu seriju od četiri poraza, kakvu verovatno ne pamte ni stariji navijači. Onaj u koga novi šef struke može da se sigurno uzda je golman Aleksandar Jovanović. On je bio jedina svetla tačka i kada nije išlo ostatku ekipe, a samo zahvaljujući njemu sprečena je veća bruka u nedavnim porazima od Zvezde, kao i eliminacija od azerbejdžanskog Sabaha jer je čuvar mreže odbranio penale. Međutim, Jovanović u razgovoru za Republiku ističe da ne želi da bude heroj, već da ekipa ponovo pobeđuje.

Foto: Starsport

Mora to mnogo bolje: Fudbaleri Partizana

- Upali smo u neku krizu, sada nam je prvi cilj da izađemo iz nje, nadamo se već protiv Vojvodine i da pobedimo. Potrebna nam je ta jedna pobeda posle četiri poraza. Da sačuvamo to drugo mesto i da obezbedimo kvalifikacije za Ligu šampiona. To je obaveza za sve nas koji nosimo dres Partizana. Naš cilj je uvek titula, osvajanje Kupa Srbije i izlazak u Evropu. Sada to nismo uspeli, ali možete mi verovati da su sada neke stvari mnogo bolje nego kada sam došao, iako rezultati to ne govore - počeo je razgovor Jovanović.

* Šta je potrebno da se trofeji vrate u Humsku?

- Potrebne su mnoge stvari da se poklope. Ja mogu da pričam na terenu, moramo da pobeđujemo utakmice, da imamo kontinuitet. U Srbiji je potrebno dobiti 99 odsto utakmica. Sa ove tačke gledišta do skoro smo išli u pravom svemu, moramo da se trgnemo, da dobijemo narednu utakmicu. Za dalje ciljeve moramo da krenemo od nečega. Sada nam je fokus samo da odbranimo drugo mesto. Borili smo se cele sezone za titulu, sada su okolnosti drugačije, ali moramo imati predanost, požrtvovanost i ljubav prema klubu.

* Kako provodiš praznike, da li si bio na roštiljanju za 1. maj?

- Ne pamtim kada sam roštiljao sa društvom i porodicom.

* Kako provodiš Vaskrs? Ko najčešće pobeđuje u tucanju jajima kod kuće?

- Vaskrs mi je jako bitan. Biću u rodnom gradu sa suprugom, detetom i ostatkom porodice. Dugo nisam imao priliku za tako nešto. Što se tucanja jajima tiče, verovatno će sin pobediti. Meni je najvažnije da smo svi zajedno, da se hranimo energijom.

 

 

* Vratimo se Partizanu, postao si jedan od heroja kluba, da li se kod tebe nešto promenilo pošto si u žiži javnosti?

- Dugo sam na velikoj sceni. Mlad sam otiša odavde, stekao sam iskustvo koje mi je pomoglo da ove godine u Partizanu pružam partije kakve se od mene očekuju. Ja poslednje tri godine branim kao ove sezone u Partizanu, samo ljudi nisu ispratili kiparsku ligu. A ona je jača od naše, kvalitetnija je od naše zbog stranaca.

* Koliko ti znači što su u klubu golmanske veličine kao što su Kralj, Pandurović, Ćurković, Pantić?

- Pitam ih povremeno ponešto. Morate da znate da uvek postoji breme koje nosi mesto golmana Partizana. Breme i pritisak su deo posla.

* Imao si uspeha u branjenju penala, šta je tvoja tajna? Kako se spremaš za njih?

- Da, baš dosta sam penala odbranio, to me krasi. Nema neke posebne tajne. Sam trenutak pred čin je najvažniji. Da budem u kontaktu očima sa tim igračem, ali na kraju je sve tajming i instinkt. Sitnice prave razliku.

Republika

Foto: Starsport

Majstor za penale: Aleksandar Jovanović

* Sećamo se da se Vladimir Stojković krstio mnogo puta tokom meča i tako koncentrisao, imaš li ti neki ritual?


- Uh, da, Vlada ima te rituale, ali imam ih i ja puno. Verujem u Boga, to mi je mnogo bitno. Daje mi snage da mi fokus i motivacija budu tu - zaključio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading