"BILO JE PRELEPO GLEDATI" Tramp pozdravio hapšenje studenata, plaši Amerikance izbeglicama iz Gaze (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampusi prestižnih američkih univerziteta poslednjih dana postali su epicentar gneva zbog izraelske operacije u Pojasu Gaze i pomoći SAD njenom glavnom bliskoistočnom savezniku.

"BILO JE PRELEPO GLEDATI" Tramp pozdravio hapšenje studenata, plaši Amerikance izbeglicama iz Gaze (VIDEO)

Foto: Tanjug/The Dallas Morning News via AP/Juan Figueroa

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, izjavio je u sredu da je "bilo prelepo gledati" kako njujorška policija upada u zgradu Univerziteta Kolumbija koji su okupirali propalestinski demonstranti, nazivajući ih "besnim ludacima i simpatizerima Hamasa".

Tramp je na skupu za predsedničku kampanju u Viskonsinu ocenio da je "Njujork bio pod opsadom" i pozdravio hapšenje oko 300 demonstrana, prenosi Rojters.

Neki pripadnici Republikanske stranke optužili su rukovodstva univerziteta da zanemaruju antisemitsku retoriku i uznemiravanje na propalestinskim protestima širom SAD.

Tramp je upozorio publiku na skupu da će njihovi "gradovi i sela prihvatati ljude iz Gaze", govoreći o ranijim navodima medija da administracija predsednika, Džozefa Bajdena, planira da primi izbeglice iz Gaze u SAD.

Tramp je u sredu imao skupove u Viskonsinu i Mičigenu, što su njegovi prvi veći kampanjski skupovi od kad mu je 15. aprila počelo suđenje u Njujorku gde se tereti da je falsifikovao poslovna dokumenta tako što je glumici u filmovima za odrasle, Stormi Danijels, preko svog advokata, platio 130.000 dolara kako ne bi javno govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Viskonsin i Mičigen su inače među "kolebljivim državama" koje imaju presudan uticaj na ishod predsedničkih izbora, a u kojima Republikanska i Demokratska stranka imaju sličan nivo podrške, tako da u njima rezultati izbora nisu predvidivi, navodi Rojters.

Podsetimo, kampusi prestižnih američkih univerziteta poslednjih dana postali su epicentar gneva zbog izraelske operacije u Pojasu Gaze i pomoći SAD njenom glavnom bliskoistočnom savezniku. Protesti su se intenzivirali nakon što su SAD odobrile novi paket pomoći za Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading