PIKSI OSTAJE SELEKTOR: Evo na koliko je Stojković produžio ugovor

Autor:

Sport

23.05.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razrešene sve dileme uoči EVRO 2024.

PIKSI OSTAJE SELEKTOR: Evo na koliko je Stojković produžio ugovor

Foto: www.profimedia.rs

Nakon nedelja spekulacija, konačno je ozvaničeno - Dragan Stojković Piksi produžio je ugovor kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije i ostaće na ovom mestu bar do Mundijala 2026. godine. Odluka je doneta nakon uspeha u vođenju A reprezentacije, gde je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja - Svetskom prvenstvu u Kataru i Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Takođe, ostvario je uspeh u Ligi nacija, što je rezultiralo plasmanom u elitni rang.

- U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata. Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj - stoji u saopštenju FSS.

Odluka o produžetku saradnje sa Piksijem zvanično će biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora, koji je zakazan za ponedeljak 27. maj, odmah nakon sednice Skupštine FSS u Staroj Pazovi. Ova odluka označava nastavak uspešne saradnje između selektora i rukovodstva nacionalnog fudbalskog saveza.


Piksi je svojim vođstvom omogućio Srbiji da ostvari značajne uspehe, očuvajući kontinuitet u vođenju reprezentacije, što je ključni faktor u postizanju željenih rezultata. Fudbalski savez Srbije ima ambiciozne planove za A reprezentaciju i odluka o produžetku saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa tim ambicijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Joca

24.05.2024 16:41

Covek koji sa reprezentacijom osvoji EP SP i koji ima neprikosnovene rezultate sa A selekcijom kako na takmicarskim tako i u prijateljskim mečevima, zaslužuje da bude selektor na duge staze! A ne, prevario sam se, to ipak nije Dragan Stojković Piksi!