EVRO 2024, DAN 18: Jedan od favorita pakuje kofere! Slovenci protiv Ronalda nastavljaju da sanjaju najlepše snove?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri mesta su ostala, a osam želja.

EVRO 2024, DAN 18: Jedan od favorita pakuje kofere! Slovenci protiv Ronalda nastavljaju da sanjaju najlepše snove?

Foto: Tanjug/AP

Pred nama je treći dan osmine finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, a po prikazanom tokom dosadašnjeg takmičenja, može se reći da iznenađenja bilo nije, s tim da se mora naglasiti da je najbliža senzaciji bila selekcija Slovačke koju je svega šesdesetak sekundi delilo od eliminacije samoproklamovanih favorita, Engleza.

Francuska - Belgija

Sa početkom od 18 časova na stadionu u Diseldorfu sastaju se dve selekcije koje uvek sa punim pravom pretenduju na vrh svih takmičenja, ali koje do sada gotovo da nisu pružile ništa.

Reprezentacija Francuske je iz grupe izašla kao drugoplasirana sa skorom od jedne pobede i dva remija, ali njihove partije ne ulivaju poverenje navijačima da se mogu naći u samoj završnici turnira.

Sa druge strane, Belgija je zahvaljujući gol količniku uspela da se domogne najboljih 16 reprezentacija Evrope, ali kao i kada su Francuzi u pitanju, blede igre brinu navijače.

Prema kladionicama Francuska je favorit u predstojećem duelu. Pobeda "trikolora" se nominuje kvotom od 1.98, dok bi se u slučaju trijumfa Belgijnaca na svaki uloženi dinar dobilo 4.65.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Austrija - Francuska 0:1; Belgija - Slovačka 0:1

2. kolo: Holandija - Francuska 0:0; Belgij - Rumunija 2:0

3. kolo: Francuska - Poljska 1:1; Ukrajina - Belgija 0:0

Foto: Profimedia

Mogu li Francuzi da zaigraju na željenom novou?

 

Portugal - Slovenija

U Frankfurtu sa početkom od 21 čas odigraće se meč u kojem je apsolutni favorit poznat. Portugal dočekuje selekciju Slovenije koja je zabeležila istorijsko ostvarenje plasmanom u osminu finala, ali upravo navedeni podatak, kao i rasteređenost Slovenaca bi mogli da uvedu Kristijana Ronalda i ekipu u eventualni problem.

Portugalci su već nakon dva uvodna meča u grupnoj fazi obezbedili plasman u nokaut fazu i sebi su dozvolili da u psolednjem meču u borbi za bodove dožive neuspeh protiv Gruzije, ali je jasno da je navedeni meč iskorišćen kako bi se pojedinci odmorili za najvažnije borbe.

Foto: Tanjug/AP

Gruzini su bili samo trenutak opuštanja, ili...

 

Sa druge strane Slovenija nema šta da izgubi. Iz grupe su izašli neporaženi sa tri remija i svakako će želeti da nastave da sanjaju svoje najlepše fudbalske snove.

Kladionice nemaju dilemu. Kvota na pobedu Portugala iznosi 1.37, dok je kvota na eventualnu senzaciju čak 10.4.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Portugal - Češka 2:1; Slovenija - Danska 1:1

2. kolo: Turska - Portugal 0:3; Slovenija - Srbija 1:1

3. kolo: Gruzija - Portugal 2:0; Engleska - Slovenija 0:0

Svi današnji mečevi mogu se pratiti u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Premium 1, a sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg EVRO 2024 možete saznati na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading