PODAVIĆE SE LJUDI! Haos kod Pupinovog mosta u Beogradu! AUTOMOBILI DO POLA U VODI, NARODU U AUTOBUSU VODA DO ČLANAKA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.07.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme pustoši i Beograd.

PODAVIĆE SE LJUDI! Haos kod Pupinovog mosta u Beogradu! AUTOMOBILI DO POLA U VODI, NARODU U AUTOBUSU VODA DO ČLANAKA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Nevreme koje je počelo pre nekih pola sata pravi haos po Beogradu, ali najteže je, ako je suditi po snimci sa društvenih mreža, na raskrsnici kod Pupinovog mosta.

 

 

Tamo automobili, koji su se zatekli na ulici, doslovno plivaju u vodi, a i u autobus gradskog prevoza je ušla voda, tako da su ljudima noge i obuća totalno mokri.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke. 

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Podsećamo, superćelijske oluje postaju sve češće u našim krajevima, donoseći sa sobom moćne meteorološke fenomene koji mogu značajno uticati na naše živote i imovinu. Ove oluje se karakterišu rotirajućim oblacima, poznatim kao mezocikloni, koji mogu formirati snažne tornade i druge ekstremne vremenske pojave. Njihova sposobnost da se brzo formiraju i intenziviraju čini ih posebno opasnim, često donoseći naglu promenu u vremenskim uslovima, poput naglog jačanja vetra i padavina.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading