NAVIJAČI PARTIZANA U TRANSU! Čima Moneke NIKAD BLIŽI crno-belom dresu!

Autor:

Sport

02.07.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović bi sa njim u timu dobio veliko pojačanje.

NAVIJAČI PARTIZANA U TRANSU! Čima Moneke NIKAD BLIŽI crno-belom dresu!

Foto: printscreen Euroleague

Pregovori između Partizana i Čime Monekea doživeli su pozitivan zaokret!

Naime, kako Sportal saznaje, nakon promene stava čelnika Baskonije u vezi sa obeštećenjem za sjajnog nigerijskog košarkaša, ovaj igrač je veoma blizu prelaska u redove tima koji vodi Željko Obradović.

Moneke je prošle sezone ostvario impresivan prosek od 13,6 poena, 6,6 skokova i 1,4 asistencije po meču u Evroligi. Sada se čini da su pregovori konačno krenuli na bolje, jer je ekipa iz Vitorije pristala da smanji prvobitno traženo obeštećenje, koje je iznosilo čak milion i po evra, što klub iz Humske nije bio spreman da plati.

Očekuje se da će smanjenje obeštećenja biti od velike važnosti za Partizan, omogućavajući klubu da ostvari transfer sjajnog nigerijskog košarkaša po povoljnijim uslovima. Ovo bi moglo da ima značajan uticaj na timsku dinamiku i ambicije kluba u narednoj sezoni, u kojoj crno-beli žele da vrate trofeje AdmiralBet ABA lige i Kupa "Radivoja Koraća".

Foto: Starsport

Markus Hauard i Čima Moneke

Za Partizan bi ovo bilo najbombastičnije pojačanje u ovom prelaznom roku, čime bi četa Željka Obradovića od sledeće sezone dobila potpuno nove konture i s pravom istakla kandidaturu za plej-of.

Poslednja poznata plata sjajnog Nigerijca je ona u Monaku, koja je navodno, prema podacima koje je pre nekoliko meseci objavio Bakset njuz, bila 1,5 miliona evra.

Posebno zanimljiv podatak je njegov odlazak u NBA iz Manrese, dok je u najjačoj ligi na svetu branio boje Sakramento Kingsa, međutim, bez zapaženijeg uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading