RETROSPEKTIVA DANA: Slovačka tragedija - "crvena furija" nakon preokreta rutinirala hrabre Gruzine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2024

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmina finala: Engleska - Slovačka 2:1; Španija - Gruzija 4:1

RETROSPEKTIVA DANA: Slovačka tragedija - "crvena furija" nakon preokreta rutinirala hrabre Gruzine!

Foto: Tanjug/AP

Dan za nama doneo je još dva uzbudljiva meča prve noekaut faze Evropskog prvenstva. Favoriti su oobezbedili plasman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta, ali su autsajderi na papiru pokazali zube i slobodno se može reći da je reprezentacija Slovačke nezasluženo okončala svoj pohon na EVRO 2024.

Engleska - Slovačka 2:1

Reprezentacija Engleske pobedila je selekciju Slovačke rezultatom 2:1. Englezi su došli do trijumfa nakon preokreta. Strelci za Engleze bili su Džud Belingem u 96. minutu i Hari Kejn u prvom minutu prvog produžetka, a za Slovake je pogodio Ivan Šranc u 25. minutu.

Slovacima se isplatila hrabra igra u 25. minutu kada je Šranc dobio loptu, našao se jedan na jedan sa Pikfordom i smestio doveo svoju ekipu u vođstvo. Englezi nakon toga uspeli da preuzmu inicjativu, ali do kraja prvog dela nije se menjao rezultat.

Slovake je u finišu meča sustigao umor, što Englezi koriste i samo minut pre kraja nadoknade vremena Belingem makazicama uspeva da uvede meč u produžetak.

Na samom početku prvog produžetka, nakon velike gužve u šesnaestercu Slovaka Harij Kejn glavm trese mreže i spasava Engleze.

Ovim je Engleska obezbedila plasman u četvrtfinale gde će se 6. jula u Diseldorfu sastati sa Švajcarskom.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada Hari Kejn stavlja tačku na uzbudljiv meč

 

Španija - Gruzija 4:1

Iako je na početku izgledalo da može doći do velikog iznenađenja, Španija je pokazala da važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje EVRO 2024.

Gruzija je praktično ni iz čega povela u 18. minutu posle užasne reakcije Le Normana i autogola. Međutim, Rodri je još jednom pokazao da je čovek za velika dela i preciznim pogotkom doneo vrlo bitno izjednačenje pre velike pauze. Trebalo je samo šest minuta "furiji" da izvrši potpuni preokret, pošto je Fabijan Ruiz na centaršut Jamala glavom loptu sproveo u mrežu.

Niko Vilijams je posle izuzetnog prodora pocepao mrežu gola Mamadaršvilija, a Dani Olmo je sedam minuta pre kraja meča stavio tačku na pitanje pobednika i postavio konačan rezultat - 4:1.

Republika

Foto: Profimedia

Mučili su se Španci, ali na kraju deklasirali Gruzine

 

Španci nastavljaju svoj pohod ka samoj završnici takmičenja, a u narednoj fazi očekuje ih veliki derbi celokupnog šampionata. "Crvena furija" će se 5. jula u Štutgartu u borbi za plasman u polufinale sastati sa selekcijom Nemačke. Mnogi upravo predstojeći meč smatraju velikim finalom, pre finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading