POŽRTVOVANA SLOVENIJA IPAK NIJE USPELA: Portugalci idu dalje nakon boljeg izvođenja penala!

Autor:

Sport

01.07.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta junak Portugala.

POŽRTVOVANA SLOVENIJA IPAK NIJE USPELA: Portugalci idu dalje nakon boljeg izvođenja penala!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Portugala je prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon boljeg izvođenja penala protiv Slovenije pošto je nakon 120 minuta igre bilo 0:0.

U prvom poluvremenu između Portugala i Slovenije nije bilo mnogo uzbuđenja. Portugalci su dominirali u posedu lopte, ali su se Slovenci uspešno branili, posebno zahvaljujući sjajnom Vanji Drkušiću, koji je uspešno zaustavljao Kristijana Ronalda.

U nastavku utakmice, Jan Oblak je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih golmana u Evropi, zaustavivši udarac Bernarda Silve i kasnije i Kristijana Ronalda. Slovenci su takođe imali priliku za gol, ali je šut Benjamina Šeška završio pored gola.

Utakmica je ušla u produžetak, a tamo je Portugal imao priliku da povede iz jedanaesterca. Međutim, Jan Oblak je ponovo bio na visini zadatka i zaustavio udarac Ronalda. U poslednjim minutima produžetka, Slovenija je imala sjajnu priliku za gol, ali je Diogo Costa uspeo da odbrani šut Benjamina Šeška.

Nakon što se rezultat nije promenio ni u produžecima, odlučivali su penali. Portugal je bio uspešniji i pobedio rezultatom 3:0, ali ostaje činjenica da je Jan Oblak pružio sjajnu partiju i da je bio ključni faktor u održavanju nerešenog rezultata tokom regularnog dela utakmice.

PORTUGAL - SLOVENIJA 0:0

TOK MEČA:

PENALI:

0:0 - Brani Kosta Iličiću

1:0 - Ronaldu daje gol Oblaku

1:0 - Košta brani Malkovecu

2:0 - Pogađa Bruno Fernandeš

2:0 - Ponovo brani Kosta

3:0 - Bernardo Silva za pobedu!

Drugi produžetak:

120+1 minut - KRAJ UTAKMICE! GLEDAĆEMO PENALE!

116. minut - Mogli su Slovenci do vođstva. Šeško se ponovo našao u izglednoj šansi, mogao je da bira šta će da uradi, ali je šutirao u Koštu i ponovo promašuje zicer.

111. minut - Iličić je pokušao iz slobodnog udarca ali je izblokiran.

108. minut - Šutirao je Paljinja glavom nakon prekida, Oblak opet sjajno interveniše.

Prvi produžetak:

 

105. minut - Penal je bio za Portugal, Ronaldo je šutirao, a Oblak je ponovo bio na visini zadatka.

95. minut -  Pokušao je Stanković nakon prekida i gužve, ali nije bio precizan.

Drugo poluvreme:

90+4. minut - KRAJ REGULARNOG DELA! IDEMO U PRODUŽETKE!

89. minut - Kakva šansa za Portugal. Žota je uputio pas ka Ronaldu koji je našao jedan na jedan sa Oblakom, šutirao, ali je golman Atletika je ponovo pokazao kvalitet i zaustavio udarac.

77. minut - Izmena i u Portugalu, umesto Leaa ulazi Konseisao.

74. minut - Dvostruka izmena u Sloveniji. Umesto Šporara i Mlakara u igri su Čelar i Stanković.

71. minut - Ponovo je Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta ponovo išla preko gola.

65. minut -  Prva izmena na meču. Umesto Vitinje u igri je Diogo Žota.

62. minut - Šeško je uzeo loptu na sredini terena, imao solo prodor, bio je brži od Pepea, ali je traljavo šutirao i lopta je otišla pored gola.

55. minut - Nova prilika za Portugalc, ponovo je šutirao Ronaldo iz slobodnog udarca, Oblak je bio na visini zadatka.

50. minut - Opasna kontra Slovenije, ali je na kraju podignuta zastavica zbog ofsajda.

47. minut - Kakva prilika za Portugal, Kanselo je probio desnoj strani, šutirao lopta se odbila do Bernarda Silva koji šutira, ali nije bio precizan.

Prvo poluvreme:

45+2 minut - KRAJ PRVOG DELA!

44. minut - Slovenci su uputili prvi udarac ka golu Portugala. Šeško je šutirao sa distance, ali je čuvar mreže Portugalaca bio na visini zadatka.

37. minut - Karničik je dobio žuti karton zbog igranja rukom.

34. minut - Portugal je bio veoma blizu gola. Šutirao je Ronaldo slobodan udarac, opalio, ali je lopta otišla preko gola.

32. minut -  Prvi žuti karton na meču dobio je Drkušić zbog starta sa leđa na Leau nakon opasnog prodora.

31. minut - Imao je Portugal novu šansu kada je Kanselo uputio centaršut, a Ronaldo šutirao glavom, međutim Oblak je uhvatio bez većih problema.

19. minut - Velika dominacija Portugala, Slovenci su prinuđeni da se brane.

13. minut - Novo uzbuđenje u kaznenom prostoru Slovenije. Silva je uputio centaršut, Ronaldo nije uspeo da zahvati loptu, kao ni Fernadeš.

5. minut - Nakon kornera koji je izveo Kanselo, šutirao je Dijaz, ali je njegov udarac završio pored gola.

3. minut - Imali su Portugalci priliku. Bernardo Silva je uputio centaršut, Leao je bio najbliži lopti, ali je Karničnik izbacio u korner.

 

 

Portugalci su uspeli da se plasiraju među 16 najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu nakon pobeda nad Češkom (2:1) i Turskom (3:0), ali i poraza od Gruzije (2:0). Ova ekipa, predvođena iskusnim igračima, pokazala je svoju snagu i veštinu tokom grupne faze takmičenja.

Slovenija je ostvarila zapažen rezultat plasiravši se među 16 najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu, a sada će se suprotstaviti Portugalu kako bi ostvarila još veći uspeh. Već su poznati neki parovi četvrtfinala, poput duela Španije i Nemačke, kao i Engleske i Švajcarske. Očekuje se da će i pobednik današnjeg duela zauzeti svoje mesto među najboljim ekipama i suočiti se sa izazovom u četvrtfinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading