INDIJAC MUČIO KECMANOVIĆA! Miomir se KOCKAO, pa RAZBIO debitanta na Vimbldonu!

Autor:

Sport

01.07.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško izvojevana pobeda srpskog asa.

INDIJAC MUČIO KECMANOVIĆA! Miomir se KOCKAO, pa RAZBIO debitanta na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu trećeg Grend slema savladao Sumita Nagala iz Indije rezultatom 3:1 (po setovima 6:2, 3:6, 6:3, 6:4).

Teže nego što se očekivalo izašao je Beograđanin na kraj sa Indijcem, koji je prvi put u karijeri stigao do glavnog žreba na najprestižnijem turniru "belog sporta".

Iako početak nije to nagoveštavao, Nagal je dobro preznojio Mišu, koji je na kraju ipak opravdao epitet favorita i prošao u narednu rundu.

Foto: Tanjug/AP

Sumit Nagal

Fenomenalno je Kecmanović otvorio meč, prepustivši samo dva gema Sumitu Nagalu u prvom setu. Napravio je Srbin dva brejka i ekspresno poveo sa 4:0, a onda je indijski teniser samo uspeo da ublaži debakl i osvoji dva poena, čime je donekle izbegao blamažu, a Miša poveo u setovima - 6:2.

U drugom periodu, posustala je koncentracija Srbinu. Namirisao je Indijac "krv" i krenuo ofanzivnije, što mu je donelo brejk u drugom gemu, međutim, Kecmanović je uzvratio ribrejkom smanjivši na 2:1.

Na nesreću srpskog asa, ponovo je "pao" na svoj servis u osmom gemu, to je iskoristio Sumit, poentirao za 5:3, a potom odservirao za izjednačenje - 1:1.

Samo jedan brejk rešio je pobednika trećeg seta, načinio ga je Miomir u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1, te je ostatak ovog perioda predstavljao odrađivanje posla i trijumf od 6:3, za novo vođstvo Srbina u setovima.

Samouvereno je delovao Kecmanović posle toga i već na startu četvrtog dela igre brejknuo Indijca, overio brejk za 2:0, a potom ponovo iznenadio Sumita za ubedljivih 3:0. Činilo se tada da će Miomir rutinski proći dalje, ali mu je opet pala koncentracija, pa je Nagal vratio dva brejka i smanjio na 5:4! Međutim, Srbin se nije dao iznenaditi, pa je na kraju uspeo da ipak stigne do 6:4 i pobede od 3:2 u setovima.

Miomir Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv pobednika između okršaja u kojem se sastaju 27. nosilac Talon Grikspur itz Holandije i "laki luzer" Danijel Elahi Galan iz Kolumbije! Ukoliko preskoči i tu prepreku, Beograđanin će na megdan prvom teniseru sveta Janiku Sineru, naravno, ukoliko najveći rival Novaka Đokovića ne podbaci u italijanskom okršaju sa Mateom Beretinijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading